diumenge, 23 de febrer del 2014

Una multinacional israeliana desplega una potent inversió a Catalunya en ple procés català

23/02/2014

INVERSIÓ

Amb la inversió més gran d'ICL a l'Estat espanyol es vol que Catalunya esdevingui referència mundial en la producció de matèries primeres


Lluís Goñalons



Infraestructura de la planta minera de sal i potassa de l'empresa Iberpotash (Grup ICL)



Els representants de la multinacional israeliana Chemical Ltd (ICL) a l'Estat espanyol -ICL Iberia- i contactes la Generalitat i el ministeri espanyol d'Indústria tancaran a Catalunya la major inversió d'ICL a l'Estat espanyol: El Projecte Phoenix, un pla destinat a la creació de noves línies de negoci a partir de l'extracció de sal i potassa al Bages. Ja es porten invertits més de 500 milions d'euros d'un projecte que s'ha convertit en el millor estendard de la política de reindustrialització que vol potenciar el govern de la Generalitat. El projecte desembarca a Catalunya en ple procés sobiranista català.

Segons informa avui 'El Confidencial', l'explotació d'aquest negoci va a càrrec de la multinacional israeliana ICL, cotitzada a la Borsa de Tel Aviv, que va adquirir el 1998 Potasas de Llobregat i Súria K. L'entitat ha trobat en el subsòl de la comarca situada al voltant de Manresa una de les escasses vetes europees d'extracció de potasses, matèria primera bàsica en la producció mundial de fertilitzants.

Capital israelià i mineral català donen forma a una activitat industrial que en aquests moments dóna feina a més de 1.200 persones i que no coneix de crisi. A la pràctica aquest projecte suposa la creació d'un gran pol industrial al cor de Catalunya per situar-la com a punt de referència mundial en la producció de matèries primeres: de potasses, sals minerals per a usos industrials i magnesi.

Amb l'impuls del projecte també es vol atraure noves grans multinacionals del sector químic. Iberpotash preveu la comercialització en els mercats internacionals d'un milió llarg de tones anuals de potassa i més de 700.000 tones de sal Vacuum , destinada a la gran indústria química i amb un grau de puresa del 99,7%. 


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/02/una_multinacional_quimica_israeli_desplega_un_a_catalunya_en_ple_proces_catala_98936.php