dimecres, 5 de febrer del 2014

La querella contra Mas del Sindicat Ultra Manos Limpias per «sedició» implica també Oriol Junqueras

El sindicat Ultra Manos Limpias demana que declarin davant del jutge vuit líders de CiU, ERC, ICV i la CUP, i Carles Viver i Pi-Sunyer

Creu que "estan relacionats amb les resolucions de Mas"


, Madrid | Actualitzat el 05/02/2014 a les 18:20h



Seu del sindicat Fascista Manos Limpias a Madrid. Foto: Xavier Vallbona/Nació Digital.



El sindicat Ultra Manos Limpias ha donat a conèixer nous detalls de la querella que presentarà dimarts o dimecres de la setmana que ve davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra el president de la Generalitat, Artur Mas, per sedició, coaccions i amenaces, prevaricació i malversació de fons públics. Ha estat el secretari general de l'organització sindical, Miguel Bernad, qui ha avançat que es tracta d'un escrit de 84 pàgines en el qual també sol·liciten la citació com a testimonis del president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, del coordinador nacional d'Iniciativa per Catalunya Verds, Joan Herrera, i del portaveu de la CUP, David Fernàndez.

Però l'allau de peticions de compareixença no s'acaba aquí, sinó que aquest moviment d'Ultradreta també vol que declarin el conseller de Presidència, Francesc Homs, la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, la portaveu d'ERC, Anna Simó, la d'ICV, Laia Ortiz, el portaveu de CiU, Jordi Turull, el president del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN), Carles Viver i Pi-Sunyer, i Núria Bosch, vicepresidenta del Consell Assessor per a la Transició Nacional.

L'organització sindical Ultra considera que tots ells "estan directament relacionats amb les resolucions d'Artur Mas", i per això demana al TSJC que els citi a declarar i en determini "la seva participació". A més, reclamen diverses proves documentals com les actes del Consell de Govern en què es va aprovar el CATN, així com els diaris de sessions, les actes i els acords presos pel Parlament de Catalunya en referència al procés.

Manos Limpias també troba necessari que el departament d'Economia aporti els Pressupostos de la Generalitat de l'any 2010 al 2014, per tal de "conèixer amb detall les quantitats destinades a l'acció exterior i al procés de secessió", i demanen els contractes i les factures de "les entitats i lobbys contractats per Presidència" entre el 2010 i el 2014.

"Primer volem que passi l'assumpte de la Infanta", ha subratllat Bernad, abans de centrar-se de ple en aquesta acció judicial contra el procés sobiranista iniciat a Catalunya. Per aquest motiu, ha avançat que no serà fins dimarts o dimecres, "quan em traslladi personalment a Barcelona" per presentar la querella davant el TSJC.

Manos Limpias i la intervenció de Catalunya

L'acció judicial contra el president de la Generalitat és una passa més en la croada del sindicatUltra Manos Limpias contra el procés sobiranista ja que, l'organització ha demanat en cinc ocasions al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, la intervenció de Catalunya a través de  l'article 155 de la Constitució, que preveu la suspensió de les autonomies. El darrer cop que Manos Limpias va dirigir-se a Rajoy amb aquest propòsit va ser el passat 13 de setembre, dos dies després de l'èxit de la Via Catalana.