divendres, 14 de febrer del 2014

Espanya, rere un ciberatac contra el govern gibraltarenc?

Divendres  14.02.2014  11:04

Un expert en seguretat creu que el govern espanyol podria haver creat un sofisticat programa de ciberespionatge mundial, descobert aquesta setmana









En un comunicat publicat aquesta setmana, Kaspersky Lab va dir que havia descobert una de les operacions de ciberespionatge més avançades, anomenada la Màscara. Per la complexitat de les eines usades pels atacants contra centenars d'empreses, organitzacions i estats, l'empresa de seguretat informàtica russa creu que al darrere hi podria haver un govern. L'expert en xifratge nord-americà Bruce Schneier afina més i hi veu la possible mà d'Espanya.

Schneier, consultat pel diari Gibraltar Chronicle, explica que, tot i que és impossible d'atribuir-ho amb seguretat, hi ha algunes evidències que suggereixen la presència del govern espanyol rere aquest programa d'espionatge i infecció d'ordinadors i xarxes d'abast mundial, en funcionament, almenys, des del 2007.

Per exemple, que la majoria de víctimes de l'atac siguin països hispanoparlants. O que, malgrat que els ordinadors infectats siguin d'una trentena de països de tot el món, inclosa Espanya, de fet només en quatre hi hagi hagut atacs directes a ordinadors governamentals: Cuba, Gibraltar, el Marroc i Suïssa. 'Només és una suposició, però qui s'interessa per Gibraltar, si no Espanya?', diu Schneier a Gibraltar Chronicle.


http://www.vilaweb.cat/noticia/4173272/20140214/espanya-rere-ciberatac-govern-gibraltarenc.html