dimarts, 11 de febrer del 2014

Els contactes internacionals de Duran i Lleida al servei de Catalunya o d’Espanya?

Dimarts, 11 de febrer de 2014 05:00 h

Avui Mónica Terribas entrevista al líder d’UDC, un dels polítics catalans amb una de les agendes més complertes a nivell internacional, al servei d’aquí estant els seus contactes?


Ho publicava el diari La Vanguardia aquest cap de setmana, “la projecció exterior de Duran” on ressaltava els nombrosos contactes internacionals, des de la presidenta electa de Xile, Michelle Bachelet, el primer ministre italià, Enrico Letta o que manté una excel·lent relació amb Herman van Rompuy, president del Consell Europeu i de Durao Barroso, president de la Comissió Europea que, segons la capçalera del Grup Godó, quant el portuguès es refereix a Duran parla del “meu cosí català”. La pregunta que el diari no és fa, però que seria interessant de saber és  al servei d’aquí està l’agenda de Duran i Lleida, al servei del govern del seu país o al servei d’Espaya que l’ha nomenat president de la Comissió d’Exteriors del Congrés dels Diputats.


Duran realitza molts viatges en el que es confonen el seu paper com a president de la Comissió d’Exteriors o com a líder d’UDC, un partit que forma part del Govern de Catalunya

No és cap quimera aquesta pregunta , sobretot veient el calendari de viatges internacionals de Duran i Lleida, no és el mateix fer-ho al servei dels interessos espanyols, que fer-ho al servei del govern de Catalunya. Entre les properes cites internacionals del líder d’UDC destaquen, una reunió amb el secretari d’Estat del Vaticà, Pietro Parolin; al març assistirà a la pressa de possessió de Michelle Bachellet com a presidenta de Xile i a una reunió als EUA on està previst que hi participin Barack Obama i Joe Biden, els viatges però no s’acaben, a l’abril té previst un viatge a Israel, al maig a Mèxic i al juny al Perú.

O ambaixador del Govern de Catalunya, o ambaixador del Govern d’Espanya

Les dues coses difícilment són compatibles i més en els moments actuals, els interessos espanyols i catalans són avui contrari entre si i per tant en un dels moments més importants de la història del país, cal saber amb qui està cadascun, amb Espanya o amb Catalunya.