dimecres, 5 de febrer del 2014

Dimiteix el primer secretari del PSC de Vic amb crítiques a la direcció

Jacint Raurell critica la "deriva" del partit sobre el dret a decidir

 

, Vic | Actualitzat el 05/02/2014 a les 12:00h



Jacint Raurell. Foto: Adrià Costa


La crisi interna del Partit dels Socialistes arriba a Vic. El primer secretari de la Federació i cap del grup municipal a l'Ajuntament, Jacint Raurell, ha anunciat la seva dimissió d'aquest càrrec i del de membre del consell de la Federació, segons va anunciar ahir a la nit en una entrevista a El 9 TV .

El motiu és la seva decepció i disconformitat amb la "deriva" política que ha agafat la direcció nacional del partit en temes com la crisi dels diputats dissidents, el dret a decidir i les relacions amb el PSOE.

Raurell continuarà de regidor de Vic i de militant del partit, però es veu difícil que repeteixi candidatura a les eleccions de l'any que ve. En aquest sentit, va afirmar que "sembla que hi ha una persona ben qualificada i amb il·lusió" per liderar la candidatura. Preguntat per l'entrevistador, el periodista Agustí Danés, si aquesta persona era Rosa Orriols , Raurell va assentir, però va demanar no avançar-se als esdeveniments.

Aquest anunci arriba justament l'endemà que la direcció comarcal del PSC enviés a Osona.com un comunicat en què desmentia informacions publicades per aquest mitjà, i assegurava que les relacions entre els socialistes de Vic i la resta del partit eren bones.

L'actitud molt crítica de Raurell -que porta tres legislatures a l'Ajuntament, una al govern i dues a l'oposició, on es troba actualment- es va concretar en afirmar que trobava "inadmissibles" les declaracions de José Balmon, alcalde de Cornellà i número dos del partit, contra els diputats que fa quinze dies havien votat d'una manera diferent al Parlament: "El que no hi pot haver és una desqualificació personal de membres del partit que han tingut una trajectòria impecable dins del socialisme". Per Raurell, la manera com la direcció que lidera Pere Navarro està gestionant la crisi interna ha semblat més l'aplicació d'una "jerarquia militar" que de l'autoritat d'un partit polític.

Raurell va lamentar que "no s'hagi parlat més del grup parlamentari propi a Madrid", i que "el debat sobre el dret a decidir s'estigui plantejant d'una manera tan virtual i esotèrica que a la pràctica m'agradaria saber quan es donaran, segons la direcció, les condicions per exercir-lo". Pel que fa a la relació amb el PSOE, després de destacar els vincles ideològics que comparteixen els socialistes catalans i espanyols en defensa d'uns ideals progressistes i socials, va mostrar-se contrari a la "creixent supeditació" del PSC al PSOE.