dissabte, 25 de gener del 2014

The Wall Street Journal analitza l'independentisme acadèmic català

5/01/2014

INDEPENDÈNCIA

El rotatiu econòmic informa sobre l'activitat dels catedràtics i professors de “perfil alt” del Col·lectiu Wilson


Albert Ribas



Imatge del reportage al WSJ


El Wall Strret Journal dedica un reportatge als acadèmics catalans del Col·lectiu Wilson i especialment a un dels seus membres: l’economista i professor de Columbia Xavier Sala-i-Martín, a qui el rotatiu descriu com un expert en competitivitat global.

El diari explica que “el senyor Sala-i-Martín és un dels sis respectats acadèmics catalans que s’han apartat de la torre de marfil per situar-se en una batalla política amb altes apostes per Espanya i la resta de la Unió Europea, incloent la seva moneda comuna”.

Els membres del Col·lectiu Wilson, que a banda de Sala-i-Martín, són el catedràtic d’economia de Harvard, Pol Antràs; el catedràtic Robert Garret de Política i Afers Públics de Princeton, Carles Boix; el director del CREI, Jordi Galí; el catedràtic d’Economia de la London School of Economics, Gerard Padró i el catedràtic de la Pompeu Fabra, Jaume Ventura, són descrits pel Wall Street Journal com “els protagonistes de perfil alt d’un debat públic de llarga durada sobre el que Catalunya, anomenada la fàbrica d’Espanya, podria guanyar o perdre independitzant-se”.

Al reportatge hi apareix l’economista de la universitat George Mason Tyler Cowen, autor del conegut blog ‘Marginal Revolution’, que assegura que “si preguntéssim de quina manera els economistes avui en dia tenen més influència al món, aquest moviment –el Col·lectiu Wilson- estaria a prop de la part alta de la llista”.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/01/the_wall_street_journal_analitza_l_independentisme_academic_catala_98354.php