dijous, 9 de gener del 2014

Súmate demana reunir-se amb Susana Díaz per explicar-li les raons per la independència

09/01/2014

INDEPENDÈNCIA

“Volem fer saber a la presidenta d'Andalusia per què veiem la sobirania com la millor sortida”, afirma el cordobès Eduardo Reyes


Albert Ribas



La presidenta andalusa, Susana Díaz, i el dirigent de Súmate, Eduardo Reyes



El col·lectiu independentista castellanoparlant, Súmate, format majoritàriament per catalans d’origen andalús, té la intenció d’explicar-li a la presidenta andalusa, Susana Díaz, els motius pels quals l’independentisme és l’opció política triada pels seus afiliats i per molts altres catalans nascuts arreu de l’Estat. La intenció de Súmate és trobar-se amb Díaz quan visiti Catalunya a principis de febrer per exposar la seva posició contra la consulta i defensar una reforma de la Constitució.

El seu president, Eduardo Reyes, apunta en declaracions a El Singular que “volem explicar-li perquè som independentistes i perquè ho veiem com la millor sortida” i afegeix que seria bo poder mantenir aquest “acarament”. Díaz, des de que va arribar a la presidència de la Junta andalusa en substitució de José Antonio Griñan, s’ha mostrat com una de les veus més crítiques contra Catalunya dins el PSOE. Només accedir a la presidència andalusa va culpar l’expresident espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, de l’actual situació que viu Catalunya: “Crec que no va ser encertat acceptar qualsevol text de l’Estat provinent de Catalunya”, va assegurar en el seu primer acte públic a Madrid.

Reyes, nascut a Córdoba, assegura que no tenir clar si la presidenta andalusa acceptarà la proposta de la plataforma que ell presideix però afegeix el següent: “Jo acceptaria per curiositat. Per veure perquè una part de la comunitat andalusa s’ha fet independentista”. Tot i aquestes paraules, afegeix amb ironia que “crec que ja ho sap”. Tot i que la petició formal encara no ha estat realitzada, el president de Súmate ha confirmat que es farà de forma imminent. “Demà es decidirà”, conclou.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/01/sumate_intentara_explicar-li_a_susana_diaz_les_raons_per_la_independencia_98033.php