dimecres, 8 de gener del 2014

Sala-i-Martin: "Catalunya es quedarà a Europa i assumirà una part del deute espanyol"

08/01/2014

CONSULTA - REFERENDUM

L’economista compara la situació de Catalunya i Espanya amb un segrest: “És evident que abans que passi negues qualsevol negociació, però després ja és una altra cosa”


Mar Sabé



Xavier Sala-i-Martin a 'El Matí de Catalunya Ràdio' amb Mònica Terribas



L’economista Xavier Sala-i-Martin ha explicat avui a El Matí de Catalunya Ràdio que si Catalunya s’independitza “immediatament es quedarà a Europa i també assumirà una part del deute espanyol”.

“El deute espanyol és espanyol, del Reino de España”, ha explicat l’economista, “i si ens amenacen en no permetre’ns formar part de la Unió Europea durant tres generacions, nosaltres els direm que es quedin tot el deute que tenen, que suposaria un 125% del seu PIB i, per tant, no podrien afrontar”.

“Un cop votem i diem que volem marxar, tots els europeus vindran i diran: Pacteu!”, ha explicat, perquè ni a Alemanya ni a França ni a cap país de la Unió Europa que té empreses fincades a Catalunya o Espanya els interessa un conflicte entre els dos països.

Això sí, Sala-i-Martin també ha expressat que tot això passarà un cop feta la votació, perquè abans faran tot el possible per intentar no permetre el diàleg i, per tant, continuaran amb tota la força que tenen per intentar evitar-la. “És com si es produís un segrest: abans que segrestin a algú, evidentment negues qualsevol tipus de negociació, però un cop han segrestat a algú, negocies qualsevol cosa abans de que mori una persona”, ha comparat.

“Abans de la votació, a tothom li interessa dir que no es voti; no perquè Catalunya esdevingués un desastre amb una suposada independència, sinó perquè els espanyols pringarien moltíssim!”, ha conclòs el professor de Columbia.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/01/sala-i-martin_catalunya_es_quedara_a_europa_i_assumira_una_part_del_deute_espanyol_97998.php