dissabte, 4 de gener del 2014

PSC i PSOE no saben com aturar la independència

Dissabte, 4 de gener de 2014 14:10 h

El PSC i el PSOE anuncien les primeres "mesures concretes" per reformar la Constitució després de la reunió de dimarts vinent. Escepticisme entre els sectors crítics.


El portaveu del PSC, Jaume Collboni, ha avancat que de la reunió prevista dimarts vinent entre les direccions del PSC i el PSOE, en sortiran les primeres "mesures concretes" per emprendre una reforma de la Constitució en clau federal, seguint el guió de la Declaració de Granada. "Després de la reunió podrem anunciar alguna iniciativa important", ha assegurat Collboni en una entrevista a Catalunya Informació. Les declaracions de Collboni augmenten l’escepticisme en sectors crítics del partit, el que podria abonar la crisi més important en democràcia del PSC. 

Granada no serà cap solució pel PSC, en tot cas pot representar la seva claudicaciófinal

@acn
Collboni ha assegurat que després de la reunió del dia 7 entre el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba i el primer secretari del PSC, Pere Navarro, s'anunciaran les primeres iniciatives parlamentàries per emprendre la reforma de la Constitució en clau federal. "Esperem que els acords de Granada comencin a caminar", ha explicat Collboni, que no ha avançat mesures concretes i que ha apostat perquè tots els sectors del PSOE acabin acceptant la reforma federal.

Expectació sobre el que faran els crítics, escissió al PSC?

El portaveu del PSC no creu que els sectors crítics del PSC puguin trencar la disciplina de vot en pròximes votacions parlamentàries i ha assegurat que el partit no té prevista cap mesura disciplinària.

Per a Collboni, la carta de Mas, una prova de la incapacitat del govern català i espanyol

Collboni s'ha referit a la carta que el president Mas ha enviat a diferents governants internacionals i al dossier que el ministre Margallo ha fet arribar a ambaixades i consolats per contrarestar el procés sobiranista català. Considera que són la prova de la "incapacitat" dels governs espanyol i català per trobar acords i dialogar, i que ara aquest desacord s'ha mostrat internacionalment. En concret, sobre la carta de Mas, apunta que està dirigida al "consum intern" pensant en unes eleccions catalanes anticipades.  




1 comentari :

Anònim ha dit...

Us imagineu que una majoria superior a 50% de vots catalans voten en contra de la nova constitució????