dimecres, 15 de gener del 2014

Navarro, a un pas de convertir Catalunya en el país d'Europa amb menys diputats socialistes

15/01/2014

DEBAT AL PSC

A cap altra nació de la UE un partit socialista és quarta força política, com pot succeir al PSC si expulsa diputats

 

Lluís Bou


El líder del PSC, Pere Navarro
El primer secretari del PSC, Pere Navarro, està a un pas de provocar que Catalunya sigui el país d'Europa amb una menor representació socialista al Parlament, si no flexibilitza la seva decisió d'expulsar els diputats que demà no votin contra la petició de consulta al Congrés.

Si Navarro no rectifica, el PSC pot quedar amb menys de 19 diputats, i per tant passar a ser la quarta formació política de la cambra, una situació que no es produeix a cap altre legislatiu de la UE. Per davant seu quedarien CiU, ERC i el PP. Actualment els socialistes tenen 20 escons, mentre que els populars en tenen 19.

Els socialistes són la primera o la segona força política a totes les comunitats autònomes espanyoles. Als Estats europeus succeix en general el mateix, i en tot cas estan molt lluny de passar a la quarta posició. En països amb situacions semblants com a Catalunya, com Escòcia o Euskadi, són la segona i la tercera formació política. En el cas dels escocesos, els laboristes estan just per darrera de l'SNP, i en el dels bascos van per darrera del PNB i Bildu. A Grècia el PSOK, que va patir una gran crisi, és la tercera força política, per darrera dels conservadors de Nova Democràcia i l'esquerra de Syriza.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/01/navarro_a_un_pas_de_convertir_catalunya_en_el_pais_d_europa_amb_menys_diputats_socialistes_98139.php