divendres, 24 de gener del 2014

Montoro s’inventa un nou sistema per negar el dèficit fiscal: “Els comptes públics regionalitzats”

24/01/2014

INDEPENDÈNCIA

El ministre d’Hisenda assegura que “Espanya està superant la crisi gràcies a Catalunya”


Albert Ribas



El ministre que ens roba, Cristóbal Montoro. Foto: EFE
El ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha aprofitat la presència a Barcelona al congrés del PP ‘Junts Sumem’ per explicar un nou sistema de càlcul de les balances fiscals que té el clar objectiu de combatre un dels grans arguments de l’independentisme: el dèficit fiscal.

En un col·loqui entre el mateix Montoro i el portaveu del PPC, Enric Millo, el ministre ha focalitzat la seva intervenció en vendre la següent idea: Espanya ajuda, i no perjudica, econòmicament Catalunya. Montoro ha avançat que l’Estat canviarà el sistema per calcular les balances fiscals, que a partir d’ara es passaran a dir “comptes públics regionalitzats” i que calcularan “un grup d’experts”, que permetran poder conèixer el nivell d’ingressos i despeses per cada ciutadà. Amb aquesta manera, els populars busquen portar a la pràctica un dels seus lemes preferits: els impostos els paguen els ciutadans i no els territoris.

Una vegada més, Montoro ha aprofitat el seu discurs per tornar a presumir de ser el finançador de la Generalitat i recordar els 17.500 milions del FLA i dels 10.000 que es pagaran a proveïdors i ajuntaments. “Paguem, complim amb la nostra obligació, no fem una activitat graciosa, sinó que dóna garantia que es cobrarà”, ha assegurat.

Catalunya, motor econòmic

“Estem superant la crisi econòmica a Espanya gràcies a Catalunya, gràcies a la capacitat d’emprendre de Catalunya. No exageràvem quan vam dir que això seria així”. Amb aquesta sentència i recordant el seu pronòstic de fa uns mesos, ha començat Montoro la seva conferència a Barcelona. Segons el ministre, les dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA), li han donat la raó. Caldrà veure què diuen els “comptes públics regionalitzats.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/01/montoro_s_inventa_un_nou_sistema_per_negar_el_deficit_fiscal_els_comptes_publics_regio_98346.php