dimarts, 28 de gener del 2014

Montoro confirma que l'estat espanyol ens roba

Dimarts, 28 de gener de 2014 11:40 h

Reconeix que la publicació de les balances fiscals jugaria a favor de l’independentisme i Justifica la seva supressió perquè se'n feia un "ús indegut"


"Hi ha persones que pensen que per raó de la balança fiscal del seu territori necessiten independitzar-se", ha dit el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, que ha admès aquest dimarts que les balances fiscals que s'han conegut fins ara són "correctes", i per tant l’espoli fiscal de Catalunya, però ha justificat el canvi en la metodologia que aplica el seu ministeri perquè "en comptes de racionalitzar el debat", se'n feia un "ús indegut". Segons Montoro, les balances fiscals tradicionals permetien traslladaven als ciutadans "idees" que s'utilitzaven per atiar "un esperit d'enfrontament" en comptes d'una visió "integradora". 

Montoro ens roba
Montoro farà una lectura integradora de les balances fiscals

El ministre ha assegurat que les balances fiscals que s'han publicat fins ara "lluny de racionalitzar el debat, el que han portat ha estat a un enfrontament". Segons ha apuntat, aquest no ha de ser l'objectiu dels comptes i per tant, malgrat que les balances fiscals "són correctes" i "estan bé", es poden "completar amb una millor metodologia". Per aquest motiu els nous Comptes Públics Regionalitzats -que és la denominació del càlcul que substitueix les balances fiscals- traslladaran als ciutadans una lectura "integradora" dels comptes des de la premissa que "els territoris no paguen impostos", sinó "els ciutadans".

El ministre imposa la seva doctrina

Es tracta, ha afirmat, d'oferir nous "arguments" i de "superar" les "limitacions" del mètode actual, perquè les balances "estaven traslladant idees" als ciutadans que eren utilitzades per "partits i periodistes" per atirar l'independentisme. En canvi, segons Montoro, els càlculs han de servir per identificar si és cert que hi ha ciutadans pel lloc on viuen "no tenen igualtat d'accés als serveis socials" i "reben menys" perquè "el finançament autonòmic és incorrecte".