dimarts, 7 de gener del 2014

L'exèrcit espanyol es gasta 200.000 euros en sabres

07/01/2014

ARMES

El diputat d’ERC Pere Aragonès denuncia a Twitter despeses exagerades d'aquesta arma blanca per part de l’Estat espanyol


Lluís Goñalons

Militars de l'exèrcit espanyol
Les cares particularitats de l'exèrcit espanyol són conegudes. La darrera mostra va arribar a finals del 2013, quan l'armada va acomiadar l'any amb una despesa de 49 milions d’euros en la fabricació i subministrament de 8 helicòpters lleugers. Ara, apareix un nou detall del qual se n'ha fet ressò avui el diputat d’ERC Pere Aragonès. L'exèrcit espanyol s'ha gastat 199.570 euros en sabres.

La despesa es desprèn del butlletí oficial de l'Estat, el BOE. I, segons apunta l'escrit, les armes blanques han anat destinades a alumnes de l'Acadèmia General Bàsica de Suboficials per a aquest curs. No s'especifica quina activitat es desenvoluparà amb aquests instruments.

El sabre és una arma blanca corbada. Té una llargada mitjana de 90 cm i un pes aproximat de mig quilogram, i en l'exèrcit s'usa en actes oficials. És considerada també una de les tres armes més emprades a l'esgrima. Alhora també és un estri utilitzat per a la dansa del ventre.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/01/l_exercit_espanyol_es_gasta_200.000_euros_en_sabres_97978.php