dilluns, 20 de gener del 2014

L’argentí 'La Nación' cita Mas com un dels 11 personatges que poden canviar el món el 2014

20/01/2014

El diari assegura que si el president català “aconsegueix fer realitat el seu projecte sobiranista, el 9 de novembre d'aquest any, es consolidaria com la figura de la política europea”

 

Nerea Rodríguez


Artur Mas durant la roda de premsa
 El diari argentí 'La Nación' inclou el president de la Generalitat, Artur Mas, com un dels 11 personatges que poden canviar el món enguany. El diari explica que “no tenen ni el poder de Barack Obama, ni la visibilitat i exposició de Francisco, ni els marges de lideratge de Vladimir Putin. Però aquest any convé seguir-los”.

A més, considera que, “tot i que aquests 11 protagonistes no ocupen la primera línia de l'escena internacional, el 2014 tindran una influència majúscula en la política, la diplomàcia, l'economia i la religió del món”. D’Artur Mas el diari explica que “el 2013 va començar una tempesta política a Espanya quan va anunciar que convocaria a un plebiscit sobre la independència de Catalunya. Si Mas aconsegueix fer realitat el seu projecte sobiranista, el 9 de novembre d'aquest any, es consolidaria com la figura de la política europea”.

A més, afegeix que “les diferències entre els quatre partits independentistes de Catalunya i el rebuig del govern de Mariano Rajoy, que té el suport de tota l'oposició nacional, són el seu major obstacle. Però, ara com ara, Mas està concentrat en la següent fase del seu pla: la ‘internacionalització del conflicte’, que consisteix, d'una banda, a convèncer als líders europeus que donin suport al referèndum i, per l'altre, a evitar que Catalunya quedi fora de la Unió Europea”.

La periodista Maria Paula Markous assenyala també que “el lobby a la UE és fonamental per als plans de Mas. Al seu govern admeten que la possibilitat de ser expulsats del bloc és la major preocupació dels catalans davant l'avanç del separatisme. Rajoy va ser taxatiu: va advertir que no li permetrà a Catalunya ‘dividir a Espanya’. No obstant això, Mas no té intencions de renunciar al seu projecte sobiranista i va insistir que 2014 serà l'any en què els catalans ‘aconseguiran la seva llibertat’”.

Els altres 10 personatges que cita el diari, juntament amb Mas, són: la futura presidenta de la Fed, Janet Yellen; els líders opositors brasilers Aécio Neves i Eduardo Campos; el secretari d’estat Vaticà, Pietro Parolin; el ministre d’economia xinès, Lou Jiwey; el número 2 de les FARC, Iván Márquez; la ministra de defensa alemanya, Ursula Von Der Leyen; el vicepresident cubà, Miguel Díaz Canel; l’empresària italiana Marina Berlusconi, i el líder d’Al-Nusra, Abu Mohamed Al-Yulani.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/01/l_argenti_la_nacion_cita_mas_com_un_dels_11_personatges_que_poden_canviar_el_mon_98230.php