dimarts, 21 de gener del 2014

Graupera posa Cañas contra les cordes

21/01/2014

El diputat de Ciutadans dóna per fet que l’imputaran per un delicte de frau fiscal i diu que si l’acusen, dimitirà, però després tornarà “carregat de legitimitat”


Mar Sabé


Jordi Graupera i Jordi Cañas
El periodista Jordi Graupera ha posat avui contra les cordes al diputat de Ciutadans, Jordi Cañas, que està sent investigat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per un presumpte frau fiscal de 429.203 euros a la Hisenda Pública.

Graupera ha detallat el cas, en la tertúlia d’El Món a Rac1, explicant que tot prové d’una factura de 100.000 euros (Cañas ha puntualitzat que són 80.000 més IVA) que una empresa de la qual Cañas n’era l’administrador va pagar a una altra empresa, propietat del seu cunyat d’aleshores, en motiu de “serveis generals”. Les dues empreses en qüestió compartien local, ha explicat el periodista.

Graupera ha puntualitzat que “no sembla que aquesta factura correspongui a cap servei en concret” i és per això que li ha preguntat directament: “A quins serveis correspon aquesta factura? I si no correspon a cap, com és que es va pagar?”

Cañas no va volgut contestar, però sí ha dit que té ganes de 
respondre aquesta pregunta davant d’un jutge, “ja que és la meva obligació”. “Espero que com a mínim se’m permeti fer les explicacions del cas, per primera vegada, allà on correspon ja que aquest cas està dins d’un procés d’investigació”.

Gaupera ha “entès perfectament” la posició del diputat i l’ha elogiat per la seva actuació davant dels mitjans de comunicació, ja que des que va sortir la notícia el diputat ha respost davant tots els micròfons als quals l'han cridat. Cañas ha donat per fet que l’acusaran com a imputat per un delicte de frau fiscal i ha explicat que dimitirà si l’acusen o si el tema s’eternitza, no quan l’imputin en primera instància.

“Entregaré l’acta si m’acusen, però tornaré carregat de legitimitat, d’això no en tinguin cap dubte”, ha declarat. Graupera li ha recordat que ens els estatuts del seu partit, Ciutadans, explica que qualsevol diputat imputat entregarà l’acta, però Cañas ha dit que només en el cas que “l’imputat sigui per casos de corrupció”, i el cas que l’investiga és “un cas laboral personal”.

"Es penedeix del seu to?"

Graupera també ha estat crític amb el diputat i li ha preguntat directament si, ara que sap què és ser investigat, es penedeix de les seves “expressions àcides” dirigides a altres diputats que han passat per processos similars i Cañas ha contestat rotundament que “no”. “Sempre estic disposat a demanar disculpes si he ofès mai a algú”, ha considerat, però “sense cap mena de dubte tornaria a dir el mateix si les circumstàncies fossin iguals”. “És per això que ara accepto tot el que em diuen”, ha conclòs.






http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/01/graupera_posa_canas_contra_les_cordes_98251.php