dimarts, 21 de gener del 2014

Gabilondo: "Rajoy mesura molt malament el que passa a Catalunya"

21/01/2014

ENTREVISTA RAJOY

El periodista opina que "va semblar que al president espanyol no l’inquietava el tema de Catalunya, diu que té un pla, però la seva tranquil·litat m’intranquil·litza"


Nerea Rodríguez



El periodista Iñaki Gabilondo
El periodista Iñaki Gabilondo ha valorat l’entrevista d’ahir del president espanyol, Mariano Rajoy, a Antena 3: “No va dir absolutament res, no va aclarir res i no va avançar res”. En relació a Catalunya, el periodista ha assenyalat que “va semblar que no l’inquietava el tema de Catalunya, diu que té un pla, però la tranquil·litat de Rajoy m’intranquil·litza”. Alhora, ha considerat que “sobre Catalunya hi ha una tendència a la descol·locació general. Zapatero va mesurar mal el que els prometia, i Rajoy mesura molt malament el que passa a Catalunya”.

Segons Gabilondo, “tot van ser obvietats”, i en relació a la frase “mentre jo sigui president no s’independitzarà Catalunya”, el periodista ha ironitzat: “S’imaginen que hagués dit el contrari?” “Es va mostrar com qui vol administrar a l’audiència un ansiolític suau”, ha criticat, alhora que afegia: “Resultava massa suau per les gravetats de les dolències que pateix Espanya”.

En un vídeo al seu blog, Gabilondo critica també que “va passar de puntetes per tots els temes de l’actualitat. Només va sortir d’aquesta actitud quan es va parlar del tema econòmic, que es va mostrar content i esperançat, molt més que els ciutadans espanyols”.

Finalment, el periodista conclou que “com que és la segona entrevista que dóna durant els dos anys que porta de president se suposa que hauria de tenir alguna cosa a dir, però resulta que no”. I sentencia: “Sempre que el veig tinc la mateixa impressió: no sembla un president de Govern, no és un polític, sembla un funcionari. Vaig tenir la sensació d’estar escoltant un funcionari de Brussel·les que sabia parlar castellà amb accent gallec”.







http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/01/gabilondo_rajoy_mesura_molt_malament_el_que_passa_a_catalunya_98255.php