dijous, 30 de gener del 2014

Entitats d'Escòcia, Flandes i Catalunya, a punt per a la manifestació de Brussel·les

30/01/2014

REFERENDUM

Sota el lema 'It’s about Democracy!’ diferents moviments socials de tota Europa s'expressaran a favor l’exercici del dret d’autodeterminació el pròxim 30 de març


Lluís Goñalons






Més d’una desena d’entitats d’Escòcia, Flandes i Catalunya han posat fil a l’agulla a la difusió de la manifestació internacional que porten gestant des de fa prop d'un any. 'It’s about Democracy!’ és el lema de la mobilització a favor l’exercici del dret d’autodeterminació que tindrà lloc a Brussel·les el pròxim 30 de març.

Per tal d'assegurar l'èxit de la trobada, les entitats catalanes convocants han fixat quatre punts a Catalunya des d'on sortiran autocars per enfilar cap a Brussel·les. Sortiran transports des de les ciutats de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. La gran majoria sortiran divendres a la nit a Brussel·les. I tornaran diumenge cap al tard a Barcelona.

Fins al dia de la manifestació, les entitats estan embrancades en la recollida de signatures a favor del dret d'autoterminació. Aquestes firmes seran entregades el mateix 30 de març a Brussel·les. Fins avui, ja n'han recol·lectat 405.000.

Uns dels objectius de la manifestació és interpel·lar les institucions i els actors polítics. "Unes institucions que tenen com essència i raó de ser: garantir l’exercici de la democràcia i els drets universals a qualsevol racó del seu territori", asseguren des de la plataforma organitzadora. Tot, "per exercir lliurement l’exercici del dret d’autodeterminació", reblen.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/01/entitats_d_escocia_flandes_i_catalunya_preparen_la_manifestacio_de_brussel_les_98453.php