diumenge, 19 de gener del 2014

El ministre Fernandez Díaz fa el ridícul a Israel

Divendres, 17 de gener del 2014 | 19:01

La radicalització de Jorge Fernández Díaz és evident al ministeri de l'Interior, al Congrés dels Diputats i fins i tot entre els militants del PP --els més liberals el coneixen amb el sobrenom de legionario Fernández.



 El seu autoritarisme i les seves maneres de fer li han comportat canvis constants en el seu equip, amb nombroses destitucions i amb una gran inestabilitat que afecta en bona mesura la Policia però també la Guàrdia Civil, que es troba en cert estat de tensió.

A Catalunya aquesta situació ha creat una reacció de sorpresa pel canvi, d'uns anys ençà, de Jorge Fernández Díaz. L'actual ministre, fa anys, era un home de llargues nits pels entorns de Sant Pere de Ribes --ja llavors es creia sensible amb la realitat catalana.

Però a dia d'avui, Jorge Fernández Díaz, il·luminat segons sembla per Déu, ha endegat una creuada que impossibilita el final del conflicte a Euskadi i que crea una dinàmica d'enfrontament a Catalunya --en aquest darrer cas, ho fa del bracet de l'ultra Llanos de Luna.

Mil anècdotes s'expliquen, a tort i a dret, entre els col·laboradors i funcionaris del comandament de Fernández Díaz. La més recent: el viatje del ministre a Israel com a representant del govern d'Espanya al funeral de l'ex-primer ministre Ariel Sharon. En la cerimònia, Fernández Díaz va aprofitar per a conrear les bones relacions de conveniència entre Israel i Espanya quant a la lluita antiterrorista internacional (en concret, contra el ghijadisme i contra Al-Qaeda).

Però allò que va sorprendre a diplomàtics, polítiics, periodistes i membres dels cossos de seguretat israelians va ser la insistència obsessiva de Fernández Díaz en desautoritzar i carituritzar el viatge del president de la Generalitat, Artur Mas, a Israel, així com també el seu repte sobiranista. Fernández Díaz va explicar les set plagues bíbliques que cauran sobre els catalans... als jueus! Els seus interlocutors israelians se'l van escoltar educadament mentre comentaven entre ells: "També hi ha talibans a Espanya. I això que aquest és un legionari catòlic..."

Les explicacions del ministre van sorprendre a Israel. També va sorprendre que no arribés a entendre que els jueus, històricament, estan molt escalivats amb Espanya --pitjor va ser la sopresa que el ministre espanyol no sabés ni sospités que el propi govern d'Israel tenia més informació contrastada que el propi ministre espanyol.

El nou afer taliban del ministre, doncs, dóna prestigi a l'opció democràtica de Catalunya amb el seu conflicte amb Espanya. Fernández Diaz amb el seu ridícul a Israel enforteix la discreció i la seriositat de l'acció exterior de Catalunya.


http://www.tribuna.cat/cronica/informe-sic/el-ministre-fernandez-diaz-fa-el-ridicul-a-israel--17-01-2014.html