divendres, 24 de gener del 2014

El Govern espanyol actuarà contra la cessió del padró per la consulta

24/01/2014

REFERENDUM

La vicepresidenta espanyola destaca que "es parla de les aspiracions dels catalans, però cal diferenciar entre les aspiracions dels partits polítics i les dels ciutadans"


Nerea Rodríguez


La vicepresidenta del Govern Represor, S.S.de Santamaría(xoxitod'or)
La vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha anunciat avui que el Govern que presideix Mariano Rajoy actuarà contra els Ajuntaments en el cas que decideixin cedir a la Generalitat el padró municipal per celebrar la consulta del 9 novembre.

En roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la vicepresidenta espanyola ha argumentat que l’Executiu espanyol “compleix i far complir les lleis”, especialment quan això “pot perjudicar als drets essencials dels ciutadans, com és el cas el de la protecció de les dades”.

Preguntada sobre si el seu Govern té intenció de fer una oferta per calmar les “aspiracions dels catalans”, Sáenz de Santamaría ha assenyalat que “es parla de les aspiracions dels catalans, però cal diferenciar entre les aspiracions dels partits polítics i les dels ciutadans”. “No convé identificar el que diu cada formació política amb el que demanen unànimement els ciutadans d’una comunitat autònoma”, ha reblat.

En relació a les balances fiscals, la vicepresidenta espanyola ha afirmat que “explicarem la veritat del que hi ha”. “Es parla molt de les metodologies però el que queda acreditat és que tots junts guanyem, i tots junts podem sortir de la crisi”, ha sentenciat.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/01/el_govern_espanyol_actuara_contra_la_cessio_del_padro_per_la_consulta_98341.php