dilluns, 27 de gener del 2014

Dubtes del #SíSí ? "De Guindos:”que se'n vagin a prendre pel cul""

Dilluns, 27 de gener de 2014 16:40 h

Els micròfons capten el ministre d'Economia queixant-se dels periodistes després que li preguntessin si apujarà el preu de la gasolina i l'IVA


Brussel·les (ACN).- El ministre espanyol d'Economia, Luis de Guindos, s'ha queixat aquest dilluns dels periodistes a Brussel·les que li han preguntat si apujaria l'IVA i el preu de la gasolina. "És al·lucinant, que se'n vagin a prendre pel cul", ha etzibat el ministre als seus assistents després d'atendre els periodistes. Les paraules les ha captat un micròfon de les càmeres que filmaven l'entrada de De Guindos a l'Eurogrup. No és la primera vegada que un micròfon obert capta un comentari privat d'un membre del govern espanyol a Brussel·les. El propi president espanyol, Mariano Rajoy, va fer públic sense voler-ho que la reforma laboral li podria costar "una vaga general". 


© @acn
La pregunta i les paraules del ministre

Una periodista ha preguntat en dues ocasions al ministre De Guindos si els plans econòmics del govern espanyol inclouen apujar en els propers mesos l'IVA, incrementar el preu de la gasolina i retirar la deducció per vivenda. "A veure, avui a l'Eurogrup no hi haurà absolutament res del que m'ha dit vostè", ha respost De Guindos.

Arran d'una segona pregunta al respecte, De Guindos ha dit que no volia especular. "En absolut, no especularé en aquest moments sobre aquest tipus de qüestions. El govern anunciarà el que ha de fer, el seu pla nacional de reformes, un pla nacional de reformes aprovat. I el govern té tant un programa d'estabilitat com un pla de reformes, i això és el que hi ha, no cal especular en absolut".

Ha estat després d'aquesta ronda de preguntes, i quan ja entrava a la reunió, que un micròfon l'ha captat queixant-se als seus assessors sobre la pregunta. "És al·lucinant, que se'n vagin a prendre pel cul", ha dit De Guindos, segons es pot sentir al vídeo.