dilluns, 6 de gener del 2014

Catalunya ja té el suport britànic i escandinau, segons un diari marroquí

06/01/2014

CONSULTA - REFERENDUM

El mateix diari publica que Mas hauria contactat amb l’Algèria i el Marroc en la seva voluntat d'internacionalitzar el procés


Mar Sabé

Notícia d'avui de Lemag.ma
Catalunya ja té el suport britànic i escandinau a la consulta sobiranista que s’ha acordat pel 9 de novembre amb el suport de les formacions polítiques a favor del dret a decidir: CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP, segons publica avui un diari del Marroc.

El diari Lemag.ma, editat en francès i amb seu a Marrakech, publica una notícia sobre Catalunya avui en portada, en la que explica que el govern català hauria fet arribar la carta que Artur Mas va escriure pels mandataris europeus explicant-los el procés sobiranista català també al Marroc i a l’Algèria, citant una informació publicada a un diari de Londres anomenat Al-Quds Al Arabi.

El diari explica aquesta que aquesta actuació respon a la voluntat dels catalans d’internacionalitzar el procés i de posar Madrid sota pressió. També recull que, segons les seves fonts, una Catalunya independent veu amb gran importància estratègica les seves relacions amb el Marroc, perquè, recorda, Catalunya exporta anualment 3.000 milions d’euros en béns i serveis a aquest país del nord d’Àfrica, i que la majoria d’empreses espanyoles que inverteixen al regne marroquí són catalanes.

Aquest article també explica que a nivell intern, Catalunya considera de gran importància els 250.000 marroquins que viuen al Principat, dels quals 30.000 tindrien dret a votar sies tirés endavant amb el referèndum.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/01/catalunya_ja_te_el_suport_britanic_i_escandinau_segons_un_diari_marroqui_97965.php