dilluns, 13 de gener del 2014

Cardús: "La unitat d'Espanya s'acaba el 9 de novembre"

13/01/2014

CONSULTA - REFERENDUM

El sociòleg explica que un dels pocs punts que connecta el moviment basc i el català és la resposta "autoritària" del PP

 

Lluís Goñalons


Salvador Cardús a Catalunya Ràdio
El sociòleg i professor de la UAB Salvador Cardús ha fet futurologia d'esdeveniments d'aquest 2014 per a l'Estat espanyol. En un totum revolutum ha vaticinat que una de les persones influents del govern espanyol, l’arquebisbe de Madrid, Antonio María Rouco Varela, li queden "quatre dies" de mandat. Tot seguit, ha assegurat que la unitat de l'Estat espanyol s'acabarà el 9 de novembre, data prevista per la celebració de la consulta d'autodeterminació a Catalunya. Cardús ha alertat, a més, que si el rei abdiqués ara "afebliria" l'Estat.

El sociòleg ha valorat a la tertúlia de 'El Matí de Catalunya ràdio' l'analogia del procés independentista basc amb el català. Ha afirmat que "l’únic element que connecta el moviment basc i el procés català és la resposta autoritària" del partit al govern, el Partit Popular. Cardús ha avaluat el PP. Diu que "no té projecte" i que "actua a la defensiva", i en conseqüència, "incendia".

"Navarro no pot sortir del no"

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha passat l'escrutini de Cardús. "Navarro ha de votar el mateix que ha de votar després el PSOE, quan la demanda del 150.2 arribi al Congrés espanyol. És a dir, votaran no", ha explicat el professor, qui ha lamentat que la decisió de Navarro "contradiu algunes de les posicions clàssiques i històriques del PSC".


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/01/cardus_la_unitat_d_espanya_s_acaba_el_9_de_novembre_98082.php