dijous, 9 de gener del 2014

“8 al dia”, 16.000 independentistes en un dia

Dijous, 9 de gener de 2014 10:20 h

Niño-Becerra demostra que Espanya és crisi i un molt mal negoci per Catalunya per l’espoli fiscal brutal que pateix, i el vídeo de l’entrevista bat rècords


Josep Cuní va entrevistar aquest dimarts el catedràtic d’Economia d’IQS, Santiago Niño-Becerra, a 8 al dia, i el vídeo de l’entrevista on el catedràtic evidenciava l’espoli fiscal i l’asfíxia econòmica que Catalunya pateix dins l’estat Espanyol, va tenir més de 16.000 visites en 24 hores. En la seva intervenció el catedràtic Niño-Becerra coincideix amb les tesis del catedràtic  Sala i Martín que ha afirmat reiteradament que "Hi ha dues constants al món: la velocitat de la llum i el dèficit fiscal català" que ronda el 8%. Niño-Becerra va carregar contra les afirmacions de Monago i va assegurar que  “Catalunya té un dèficit del 8% i ha d’emetre deute públic, al voltant dels 52.000 milions d’euros, una barbaritat”.


Extremadura té una despesa sanitària per persona molt més elevada que Catalunya

Niño-Becerra va criticar que el president extremeny, José Antoni Monago, amagui una part de la informació quan diu que Extremadura té molt poc deute públic i assenyalà que :" té raó, no arriba al 15%, perquè té un superàvit fiscal interregional del 17%”. Segons el catedràtic,  “l’Espanya productiva té dèficit i l’Espanya subsidiada en té molt menys”, i ha opinat que “no es publiquen les balances fiscals perquè no es vol evidenciar la desigualtat entre territoris”, i ha sentenciat que la imatge regional és falsa i fictícia, i ha assegurat que si es fan bé les dades han de donar un dèficit fiscal interregional de més del 8% per Catalunya. En aquest sentit, el catedràtic ha assenyalat que les dades desagregades ja aporten informació sobre els desequilibris i ha posat com exemple la despesa sanitària per càpita a Extremadura.

Espanya ens aboca a les retallades

El catedràtic ha estat deixat clar que les retallades són imposades quan ha recordat que “Montoro reclamarà a les regions que han d’arribar a l’1% de dèficit” i que els desequilibris s’incrementaran, perquè les regions amb superàvit fiscal com Extremadura, podran emetre més deute públic per finançar el seu dèficit, mentre a Catalunya la via seran més tisorades.