dilluns, 9 de desembre del 2013

Tremosa replica les amenaces de Rajoy

09/12/2013

INDEPENDÈNCIA

L'eurodiputat alerta que l'última paraula sobre l'entrada d'un país a la Unió Europea la té el Tribunal de Justícia de Luxemburg


Lluís Goñalons



L'eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa
L'eurodiputat de CiU Ramon Tremosa posa en dubte les darreres declaracions del president espanyol Mariano Rajoy i les amenaces sobre la sortida de la Unió Europea d'un eventual Estat català. Des del títol que encapçala l'article a 'El Periódico', Tremosa ja instal·la l'ombra de dubte sobre les amenaces espanyoles recents: 'Catalunya expulsada de la UE?'.

En una entrevista publicada avui conjuntament a 5 rotatius europeus Rajoy declara que si una "regió se separa del seu Estat automàticament se'n va de la Unió Europea i per tant no puc vetar, és que se'n va". Tremosa, gairebé sense voler-ho el replica des de les pàgines d'un altre rotatiu. "La CE ha donat respostes diferents a preguntes meves, al respecte", admetent que no hi ha una possibilitat unilateral com defensen certs posicionaments.

Tremosa recull dues respostes de la Comissió dispars en el temps i en el contingut sobre la possible entrada d'un Catalunya a la UE. La primera que destaca és d'ara fa un any: "No li correspon a la CE manifestar posició sobre qüestions d'organització interna dels seus estats membre"; la resposta més recent, al febrer, a una pregunta homòloga: "Les condicions dels tractats de la UE són decidides pels estats membres". Tremosa es pregunta si la  recent rèplica té relació amb creixents pressions.

"És el Tribunal de Justícia de Luxemburg i no la Comissió Europea qui tindria l'última paraula", ha sentenciat el diputat al Parlament europeu.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/12/tremosa_replica_les_amenaces_de_rajoy_97496.php