dijous, 12 de desembre del 2013

Tardà des de Madrid: “la fotografia de la unitat els ha derrotat”

Dijous, 12 de desembre de 2013 17:20 h

Ha estat un gerro d’aigua freda a la supèrbia del PP i una patacada descomunal al PSOE que l’ha desconcertat completament, ha explicat Joan Tarda al directe!cat


El diputat d’ERC al Congrés, Joan Tardà, ha pogut viure en directe la reacció de destacats membres del PP i del PSOE que es trobaven avui al Congrés quan s’ha sabut que hi havia acord per a la data i la pregunta de la consulta. El diputat que havia vaticinat que a Madrid embogirien, s’ha mostrat sorprès per la reacció del PSOE on l’acord ha caigut molt malament, el PP per la seva “fatxenderia”, perquè ha menystingut els moviments que es produïen a Catalunya, no han entès res i no esperaven l’acord, i el PSOE perquè l’acord suposa la gran derrota de Rubalcaba, ha dinamitat la seva estratègia i afecta al seu orgull ,ja que durant mesos ha intentat posar en valor una tercera via amb l’objectiu d’evitar la data i la pregunta i ha fracassat.  

“El món ja coneix la data i la pregunta. La pilota ja és enmig del camp i guanyarà la democràcia”.

A Madrid tenien l’esperança que no hi hagués acord a Catalunya i fins i tot esperonaven  a ERC a no cedir per tal d’aconseguir-ho, ha explicat Tardà, que ha assegurat que “la foto de la unitat d’acció i una pregunta que inclou la independència i suposa un ganxo enorme pels federalistes” ha noquejat al PP i ha provocat una profunda desorientació al PSOE. “Els mateixos que em deien que no hi hauria data ni pregunta, avui al passadís del Congrés em diuen que la consulta no es farà. I tant que la farem!”.

L’acord a Catalunya aboca a Rubalcaba a les mans del PP

Amb l’acord, “el posicionament  del PSOE és  100% el del PP”, que tal com ha dit Rubalcava, és un posicionament contrari a “la convocatòria d’un referèndum d’autodeterminació”.

La resposta del noquejat

Tardà assegura que qui parla de pregunta de la “Puta i la Ramoneta” o es mofa de la pregunta com fa el director d’El Mundo PedroJ. Ramírez que ha piulat “Lo de las dos preguntas va a ser el hazmerreir del orbe. Que alguien me explique cómo se declara a Cataluña Estado no independiente.”, és la resposta del que ha estat noquejat.