dijous, 19 de desembre del 2013

PP i PSOE no saben com aturar el referèndum

Dijous, 19 de desembre de 2013 05:00 h

Espanya amenaça tot el dia però s’adona que no existeix delicte en fer la consulta i Europa aposta per que la consulta se celebri i això neguiteja Rajoy i Rubalcaba.


El PP ha amenaçat Artur Mas amb portar-lo als tribunals si segueix impulsant el procés sobiranista i ha assegurat que no dubtaran en aplicar l'article 155 de la Constitució, que preveu la intervenció de l'autogovern. "En cap cas comportarà l'ús de la força, però sí mesures per restablir l'ordre legítim", ha expressat el diputat popular Sergio Santamaría, que veu més probable que Mas se sotmeti "al judici d'un tribunal" que no pas al judici de la història. Aquesta mateixa setmana la portaveu del “Consejo General del Poder Judicial” assegurava que el president Mas no estaria cometent un delicte si convoca un referèndum sobre la independència de Catalunya, i els dos grans partits espanyols no saben com aturar la consulta.




Ortega critica el "populisme" del PPC i reclama que es disculpi davant dels 7,5 milions de catalans per negar-los la "democràcia"


Santamaría ha criticat les "trampes" del dret a decidir i ha apuntat que, com a mínim, la convocatòria de la consulta estaria incorrent en tres delictes. El primer, per desafiar la unitat d'Espanya tal com preveu la Carta Magna; en segon lloc un incompliment de la llei de protecció de dades per la creació d'un cens "il·legal" sense l'autorització dels ciutadans; i el tercer per una "més que probable malversació de fons públics", en dedicar recursos a la convocatòria de la consulta. El diputat del PPC ha afirmat que la majoria absoluta del PPC al Senat -cambra que hauria de prendre aquesta decisió- iniciaria els tràmits per intervenir l'autonomia catalana i destituir el president de la Generalitat -a qui els populars amenacen de portar als tribunals.