dijous, 5 de desembre del 2013

Navarro brinda amb Rivera, Camacho i Llanos de Luna per la constitució espanyola

Dijous  05.12.2013  14:27

La delegada del govern espanyol defensa la vigència de la constitució en l'acte a Barcelona



La delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, ha reunit els comandaments policíacs, militars i de l'administració espanyola, i els dirigents del PSC, PP i Ciutadans per commemorar el 35è aniversari de la constitució. És la primera vegada que un dirigent del PSC assisteix a aquest acte a Barcelona. La imatge de Pere Navarro brindant juntament amb Albert Rivera, Alícia Sánchez-Camacho, Llanos de Luna i el sotsdelegat del govern espanyol, Emilio Ablanedo, per la constitució espanyola ha causat un gran impacte a la xarxa, on s'apleguen centenars de comentaris crítics amb el primer secretari del PSC.

Pere Navarro ha reivindicat el seu dret a assistir a aquest acte i ha dit que el PSC defensava 'la constitució i la seva reforma perquè s'adapti a les noves necessitats de la societat catalana i s'encamini cap a un estat federal'.

El primer secretari del PSC, però, ha volgut separar la seva presència a la commemoració d'avui de la manifestació que farà demà la plataforma Som Catalunya, Somos España. Ha dit que havia refusat la
insistent invitació que li havien fet tant la plataforma com el PP i C's perquè considera que la constitució 'es defensa valorant-la, reivindicant-la i proposant la seva reforma per a adaptar-la'. 'La Constitució no es defensa amb manifestacions ni utilitzant-la com a arma davant determinades propostes', i considera que el PP i C's volen una constitució 'immòbil i no dinàmica'.





Bloc Informatiu

Llanos de Luna ha demanat als partits que repeteixin la 'generositat' mostrada el 1978 amb l'aprovació de la carta magna. Si en aquell moment va servir per garantir 'la unitat dels espanyols i la seva convivència', ara, segons ella, s'han de 'deixar de banda les diferències' per centrar-se en 'la prioritat absoluta' de la sortida de la crisi. A més, ha proclamat la vigència de la constitució per 'afrontar des de la unitat els reptes com a nació'.

La commemoració de l'aniversari de l'aprovació de la constitució espanyola ha servit a Llanos de Luna per fer una aferrissada defensa de la seva vigència. En un discurs que ha començat en català i ha acabat en castellà, ha dit que l'entrada en vigor de la constitució va ser un 'èxit col·lectiu'.

Al seu parer, aquell 1978 es va fer 'un gran acte de generositat' per part dels grups polítics, 'que van ser capaços de deixar de banda les seves diferències i veure el rellevant i transcendent d'aquell moment, que no era sinó la unitat dels espanyols i la seva convivència en democràcia'. És apel·lant a aquell moment que s'ha dirigit als grups polítics per dir que aquesta 'generositat' ara era 'imprescindible' per centrar-se 'en la prioritat absoluta, que és la recuperació econòmica i la generació d'ocupació'. Ha dit que la constitució espanyola era la 'font de la nostra democràcia' i que, tot i les veus contràries, continuava vigent. 

Llanos de Luna ha fet el discurs acompanyada dels dirigents del del PP, Alícia Sánchez-Camacho, de Ciutadans, Albert Rivera, i del PSC, Pere Navarro. És la primera vegada que un dirigent del PSC assisteix a aquest acte a Barcelona. Després, tots tres han brindat amb la delegada per la constitució.

" El pobre del pare d'en Pere Navarro li haurà encantat veure la foto del seu fill amb la resta d'antidemòcrates .... "