dijous, 26 de desembre del 2013

Margallo calla l’assassinat de dos joves espanyols per la dictadura marroquina

Última actualització Dimecres, 25 de desembre de 2013 20:05 h

Ho explica el diputat republicà Joan Tardà, “dos joves espanyols, Berebers i musulmans van ser assassinats per la marina marroquí i el ministre calla per no ofendre la dictadura marroquina


En un apunt al seu bloc, el diputat republicà diu, “Abans d’ahir vaig tenir ocasió de parlar amb un dels pares dels dos nois morts per la marina marroquina el 27 d’octubre. L’Abdeselam i l’Amin. L’un, 24 anys, l’altre només  20. Els dos ciutadans espanyols de Melilla. Berebers i musulmans, és a dir ciutadans de segona. I explica com els van matar, “Els dos amics havien sortit  a pescar i ja no en tornaren vius perquè una patrullera  els va metrallar. Amb tot, l’autòpsia feta pels forenses de Melilla va evidenciar que abans foren colpejats. I possiblement  morts a boca de canó, la qual cosa desmenteix la versió oficial que no s’havien aturat  quan els ho manaren.”

El PP de Melilla ho considera un “brutal assassinat”

Segons Tardà, “el mateix president de la ciutat autònoma de Melilla, membre del PP, es va veure obligat a declarar que s’estava davant d’un “brutal assassinat”. Però aquí s’ha acabat tot. El govern espanyol fa prevaler els seus interessos polítics i econòmics per damunt dels drets humans i de la justícia fins a l’extrem que García Margallo ni tan sols ha volgut rebre les famílies.”  



Silenci davant els greus fets i silenci de bona part de la classe política espanyola

Tardà ha sortit en defensa d’aquests dos joves i de les seves famílies i escriu en el seu bloc, “Evidentment, no cal amagar-se’n ni deixar de dir-ho: si els morts   haguessin estat membres de la comunitat cristiana (per utilitzar la terminologia d’allà) la resposta del govern hagués esta prou diferent. Perquè, ara per ara, tal com deia un pare, “estem indignats perquè,  a pesar que els maltractaren, els colpejaren i els executaren, la classe política calla.  Crèiem que tindríem un document que expliqués què va passar als nostres fills, però vam hi entrar (es refereix a una reunió amb autoritats) i en vam sortir amb les mans buides”.”

ERC ha demanat la compareixença del ministre Margallo

Els republicans han demanat la compareixença urgent del ministre Margallo per tal que doni explicacions per la seva actitud tant passiva i indignant, els republicans buscaran també suports entre la resta de forces polítiques per demanar una reunió urgent amb l’ambaixador del Marroc a Madrid.

Solidaritat amb les famílies i la comunitat Amazhiga

Tarda mostra la seva solidaritat, "Fem arribar altra vegada  la nostra solidaritat activa a les famílies  i amics dels dos nois  morts, la nostra amistat compromesa amb la ciutadania de Melilla i, en particular, envers  la comunitat amazhiga, que ben segur el dia divendres dia 27 sortirà massivament al carrer per reclamar justícia."


http://directe.cat/328774