dilluns, 9 de desembre del 2013

Madrid farà un monument a un assaltant del 1714

09/12/2013

HISTORIA

Albert Ribas

L’almirall espanyol Blas de Lezo i Olavarriet,conegut com Patapalo, o més tard com Mediohombre, per les seves ferides
L’Ajuntament de Madrid encapçalat per l’alcaldessa del PP, Ana Botella, té la intenció d’aixecar un monument per homenatjar la figura de l’almirall espanyol Blas de Lezo i Olavarriet. Blas de Lezo va participar en diversos combats i bombardejos de les tropes borbòniques en el setge a Barcelona durant la Guerra de Successió. Va ser precisament el mateix 11 de setembre de 1714 quan va ser ferit per un tret d’un mosquet que el va deixar manc.

En un article publicat a l’ABC el passat 20 d’octubre, Ana Botella assegurava que la figura de Blas de Lezo mereix aquest reconeixement per ser “un des més extraordinaris navegants de la nostra història” i, després de descriure la seva trajectòria com a “admirable”, afirmava que “una gran nació com Espanya no ha d’oblidar mai les grans figures de la seva història”.

Homenatge al Congrés

El passat mes de desembre el PP i UPyD es van avançar a l’Ajuntament de Madrid i van aprovar al Congrés una resolució on es reivindicava la figura d’aquest heroi borbònic. El portaveu del PP a la comissió de Defensa del Congrés, Juan de Dios Ruano Gómez, va apel·lar al seu “valor, ingeni i tenacitat” per enaltir la seva figura.

Campanya de la Fundació Francisco Franco

La decisió de l’Ajuntament de Madrid és posterior a la campanya que va iniciar la Fundació Francisco Franco fa pràcticament un any batejada amb el nom ‘Per un monument a Blas de Blezo’ on se sol·licitava a Ana Botella el reconeixement per Blas de Blezo “perquè els nostres fills conservin la memòria de qui tant va servir a Espanya”.

" Aquest es el dialeg del govern central amb Catalunya ' L'Odi ' "


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/12/madrid_fara_un_monument_a_un_assaltant_del_1714_97508.php