dilluns, 9 de desembre del 2013

Alfred Bosch a Gibraltar TV : 'Voldríem que Rajoy fos tan demòcrata com Cameron'

Dilluns  09.12.2013  19:26

El diputat d'ERC estreny vincles amb les autoritats gibraltarenques



El diputat d'ERC a congrés Alfred Bosch va visitar la setmana passada Gibraltar, en un moment de màxima tensió diplomàtica entre les autoritats britàniques i les espanyoles. Bosch va voler tenir informació de pimera mà del conflicte i per això es va reunir amb el ministre principal de Gibraltar, Fabian Picardo. En una entrevista a la televisió de Gibraltar, Bosch va parlar de les aspiracions comunes entres catalans i gibraltarencs. 'La gent de Gibraltar té el desig de viure en pau i en llibertat, és el mateix que volem fer a Catalunya', explica Bosch, que es demana per què Rajoy no permet un referèndum sobre la independència de Catalunya i no segueix l'exemple de Cameron.




'Felicitem els escocesos per la convocatòria del referèndum l'any que ve. En tenim enveja, i pensem que és bon exemple a seguir. Ens agradaria que Mariano Rajoy fos tan demòcrata com David Cameron', ha declarat Bosch.

I afegeix: Voldríem que se n'adonés que els catalans, els bascos, els gibraltarencs, o qualsevol comunitat, té el dret de votar sobre el seu futur. Si és possible en el Regne Unit, perquè no és possible en el regne d'Espanya? Voldríem tenir una resposta a això, i no hem tingut una resposta satisfactòria. Per què això que és possible a l'Europa occidental al segle XXI no és possible en el regne d'Espanya?'
A més, ha destacat la voluntat de tenir unes bones relacions amb Espanya. 'No tenim res contra la gent d'Espanya, tot al contrari. Volem que els espanyols siguin els nostres veïns, els nostres amics.
 Volem una relació d'amistat. Però no ens agrada que els poders espanyols intimidin la gent pel fet que sigui diferent. I penso que passa això a Gibraltar i a Catalunya.'