dimarts, 3 de desembre del 2013

L’ofensiva del Govern espanyol no s'atura: Planteja suprimir organismes de la Generalitat

03/12/2013

Fascistes al Poder

La vicepresidència de l’Executiu presidit per Mariano Rajoy envia un informe a les comunitats autònomes amb l’objectiu de recuperar òrgans i poders autonòmics


Nerea Rodríguez


El president  sota la mirada de la vicepresidenta, al Congrés espanyol
Continua l’ofensiva del Govern espanyol contra Catalunya. Ara la Moncloa vol suprimir organismes de la Generalitat amb l’objectiu de recuperar òrgans i poders autonòmics, segons publica avui el periodista Jordi Barbeta al diari ‘La Vanguardia’.

Segons aquesta informació, la vicepresidència del Govern espanyol ha traslladat a les comunitats autònomes un primer informe que conté els criteris amb els quals pretén eradicar les duplicitats administratives entre l’administració general de l’Estat i les comunitats autònomes. L’objectiu seria “reduir la despesa, garantir la unitat de mercat i guanyar eficiència”, tot i que, segons Barberta, “l’efecte polític seria la recuperació per part de l’Estat de poders i òrgans autonòmics”.

La base que inspira aquest informe és molt clara: tot el que es pugui fer des de l’Administració central que no ho facin les comunitats autònomes. Explica també el periodista que, tot i que el document no contempla una reforma de la Constitució, les mesures que proposa son tan dràstiques que per dur a terme aquests plans seria necessari una reforma dels estatus d’autonomia i lleis orgàniques.

Aquest informe porta data del 18 de novembre i té 720 pàgines, on es plantegen 120 mesures de “racionalització”, “unificació”, “centralització”, “supressió”, “coordinació” i “planificació conjunta” de serveis. El text ha estat elaborat unilateralment per la Moncloa.

Si finalment es portés a terme, Catalunya hauria de suprimir organismes com el Síndic de Greuges, la Sindicatura de Comptes i el Centre d’Estudis d’Opinió (CEO). A més, s’haurien de tancar les oficines comercials a l’estranger. I també es planteja suprimir organismes sectorials com l’Institut Cartogràfic o el Meteocat.

Alhora, aquest informe revela la intenció del Govern espanyol de centralitzar la presa de dacions inherents al poder polític: les contractacions, les compres i les concessions de qualsevol bé o servei, etc. Barbeta posa com a exemple perquè “s’entengui l’indissimulat objectiu centralitzador del document”, el fet que, segons el text, els governs autonòmics haurien de sol·licitar a una central de comptes estatal fins i tot el subministrament de paper per a impressores i fotocopiadores, que també hauran d’adquirir-se pel mateix procediment”.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/12/l_ofensiva_del_govern_espanyol_no_s_atura_planteja_suprimir_organismes_de_la_generalitat_97392.php