dimecres, 11 de desembre del 2013

L'incompliment de l'addicional tercera

Avui a les 14:55h.

L'Estat no va transferir el 2011 els 671 milions establerts per l'Estatut





Montoro, amb Mas-Colell, en una imatge d'arxiu



L'Estat no va transferir a Catalunya el 2011 els 671 milions de l'addicional tercera establerts per l'Estatut. Durant l’exercici 2011, l’Estat no ha reconegut ni transferit cap import a la Generalitat, segons s’especifica a l'informe de la Sindicatura de Comptes sobre el "compte general de la Generalitat corresponent al 2011”.

La disposició addicional tercera de l’Estatut estableix que la inversió de l’Estat a Catalunya en infraestructures s’ha d’equiparar a la participació relativa del PIB de Catalunya amb relació al PIB de l’Estat per un període de set anys. Aquestes inversions -destaca l’informe- “poden emprar-se per a l’alliberament de peatges o la construcció d’autovies”.

La Sindicatura explica també que el Govern espanyol “ha fet aportacions a la Generalitat a l’exercici 2009 i 2010 en compliment d’aquesta disposició”. Però “durant l’exercici 2011 l’Estat no ha reconegut ni transferit cap import, en compliment del que estableix la disposició addicional tercera de l’Estatut”.

“L’import pressupostat inicialment per la Generalitat per aquest concepte ha estat de 671,80 milions d’euros”, s’afegeix a l’informe lliurat aquest dimarts a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert.