dimecres, 4 de desembre del 2013

Jordi Pujol: "A Espanya no hi ha res que vagi bé"

04/12/2013

ESPANYA

L’expresident català critica que s'està utilitzant com a "arma de la por" la pertinença o no a la Unió Europea en cas d'independència


Nerea Rodríguez


L'expresident Jordi Pujol
L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol va assegurar ahir a la nit que “a Espanya no hi ha res que vagi bé”, i va afegir: “Cap institució, evidentment començant per les autonomies, però continuant pel Tribunal Constitucional, el Banc d'Espanya, la justícia en general, etc.” i va insistir: “De dalt a baix no hi ha res que vagi bé”.

En declaracions a La Xarxa, Pujol va opinar que “tot s'ha de refer. I, per tant, tots ens hauríem d'asseure i pensar". Alhora, l’expresident va reconèixer que va tenir "una política d'encaix de Catalunya amb Espanya que no ha anat bé", i va posar de manifest també que "els catalans mai no havíem anat tant lluny en la reivindicació nacional". A més, va denunciar l’ofec financer que pateix Catalunya per part de l’Estat espanyol.

Durant l’entrevista, va advertir que s'està utilitzant com a "arma de la por" la pertinença o no a la Unió Europea en cas d'independència. "A tots els processos d’independència s'intenta tocar la tecla de la por", va criticar. "En el cas de Catalunya sense raó", va precisar. En aquesta línia, Pujol es va definir com un patriota català "però “també sóc un patriota europeu". Al seu entendre "el millor sistema del món des del punt de vista social és l'europeu".


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/12/jordi_pujol_a_espanya_no_hi_ha_res_que_vagi_be_97415.php