dilluns, 16 de desembre del 2013

Gabilondo: "La consulta sí se celebrarà"

16/12/2013

CONSULTA

El periodista vaticina que el referèndum no tindrà lloc el 9 de novembre, però "es convocaran unes eleccions que tindran caràcter plebiscitari o s’esperarà a la següent cita regular a les urnes"


Nerea Rodríguez

Iñaki Gabilondo
El periodista Iñaki Gabilondo ha assegurat avui amb contundència que “la consulta catalana si se celebrarà”, tot i que ha vaticinat que “no amb l’actual referèndum o amb la seva doble pregunta, ni en la data convocada del 9 de novembre, però es votarà” perquè, segons ell, “o es convocaran unes eleccions que tindran caràcter plebiscitari o s’esperarà a la següent cita regular a les urnes, com les municipals del 2015”.

Mitjançant un vídeo al seu blog, Gabilondo considera que “aquí concentraran els sobiranistes tot el combustible que hagin pogut reunir des d’avui fins aquell dia”. “I això passarà”, etziba, “això s’acabarà votant, d’una manera oficial, o extraoficial, o utilitzant la normalitat d’unes eleccions, com les del 2015”. Si així fos, el periodista vaticina que “s’aniria preescalfant amb algunes cites imminents, com la Diada de l’any que ve, o el 9 de novembre de l’any proper, el dia de la consulta que no es va poder fer”.

El crescendo no es difícil d’imaginar, i el que cavil·la el sobiranisme a Catalunya tampoc”, avisa Gabilondo, qui manifesta que “hi ha aquest temps per actuar i reaccionar, si es vol”. “Però sense dubte es voldrà fer”, assenyala, “perquè els sobiranistes són minoria, perquè els no independentistes són majoria a Catalunya, però hi ha una part bastant significativa d’aquests no independentistes que estan bastant frustrats i freds com a conseqüència del que anomenen “cops de porta”, que en comptes de respostes reben cops de porta”. I que, per tant, podrien caure en un costat o en l’altre de la xarxa”, sentencia.

Finalment, conclou confiant que “a Espanya ningú es conformarà amb que Catalunya no pugui independitzar-se, sinó que s’aspirarà a que Catalunya no vulgui independitzar-se, motiu pel qual recorda que “hi ha molta feina a fer. Feina política, i només polític.








http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/12/gabilondo_la_consulta_si_se_celebrara_97639.php