dimarts, 24 de desembre del 2013

Gabilondo: "El discurs del rei no servirà de pont amb els catalans"

24/12/2013

MONARQUIA

El periodista creu que més enllà del discurs, avui el monarca "s'examina"


Lluís Goñalons



Iñaki Gabilondo, en un moment de la intervenció al seu blog



El periodista Iñaki Gabilondo
El periodista Iñaki Gabilondo es mostra escèptic sobre l'efecte reconciliador que pugui desprendre avui el missatge del rei Joan Carles I entre Catalunya i l'Estat espanyol. "El discurs del rei no servirà de pont amb els catalans", ha valorat. En aquesta ocasió, Gabilondo ha apuntat com a responsables d'aquesta desconnexió la caiguda de les audiències que ha registrat aquesta cita en els darrers anys i el fet que aquest vespre TV3 no emetrà el missatge.

"Difícilment, el que pugui dir el rei sobre el procés sobiranista de Catalunya servirà de pont d’enllaç o d’aproximació, ja que el discurs no es veurà ni a Catalunya ni a Euskadi. Així que un dels elements que estan més d'actualitat no tindran la utilitat que hauria de tenir", ha explicat el periodista al vídeoblog que porta el seu nom.

Gabilondo creu que el discurs protocol·lari no pot emprar un llenguatge "fàcil" i "nebulós". Però tampoc pot estar carregat de contundència, "no seria beneficiós", puntualitza i afegeix: "Sobretot, quan tens la corrupció inserida en el si de la seva pròpia família, i quan el principal partit del govern, el PP, està assotat per un enorme munt d'escàndols". El periodista clou: "Més que el missatge del rei, avui, és l'examen del rei". Clar i castellà. 


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/12/gabilondo_el_discurs_del_rei_no_servira_de_pont_amb_els_catalans_97798.php