dilluns, 23 de desembre del 2013

El “guru” de la loteria espanyola fa el ridícul

Dilluns, 23 de desembre de 2013 05:00 h

El propietari de La bruixa d’Or no l’encerta, ni en els pronòstics de fracàs de La Grossa, ni en el número premiat ni en les dades que ofereix que són més que dubtoses


Xavier Gabriel, que a l’agost va pronosticar el fracàs de La Grossa, s’ha de menjar les paraules, Catalunya ha estat el territori on més ha caigut la recaptació de la loteria espanyola, un 8,46%, el doble que a l’Estat, la disminució s’atribueix en part a la crisi i en part per la influència de la nova Grossa de Cap d'Any, organitzada per la Generalitat, que també s'ha deixat notar. Xavier Gabriel, afirmava fa dos dies i amb total fatxenderia que potser algunes empreses “que tenien la pressió d'haver de vendre la loteria catalana han hagut de rebaixar una mica” i que és ridícul que la Generalitat tingui menys beneficis que La Bruixa d'Or. Amb tot, a Gabriel erra amb les xifres i no l’encerta.   

Xavier Gabriel
La loteria espanyola de Nadal ens costa 120 milions d’euros a l'any

A falta de fer el recompte definitiu i només tenint en compte els premis principals de la Rifa de Nadal, Catalunya ha obtingut uns 30 milions d'euros que contrasten amb els 359,8 milions d'euros apostats. Amb tot, Xavier Gabriel ha insistit que repartirà uns 35 milions d'euros. El ball de xifres a l’administració de Sort és freqüent i els números no quadren.

La Bruixa d’Or, ball de xifres

Gabriel va assegurar el 2011 a l’Agència Catalana de Notícies que havia venut 3 milions de dècims i que tenia un 32% de possibilitats de repartir un dels principals premis, el 2012, també a l’ACN, va dir haver reduït les vendes un 5% i haver venut 2,5 milions de dècims – si fem càlculs li correspondria un 16,5% i no un 5%-, i que les possibilitats de repartir algun premi important era del 37%. Enguany, assegura haver venut una mica més que l’any passat i situava el percentatge de “sort” en un 18,6%, tot i que la davallada de vendes a Catalunya i, sobretot, a la demarcació de Lleida, on es troba l’administració de La Bruixa d’Or, ha arribat a l’ 11,33%.