dilluns, 16 de desembre del 2013

De Cospedal: "Els qui han portat Catalunya a l'abisme han de buscar una solució"

16/12/2013
CONSULTA

La secretària general del PP considera que "no es pot privar als catalans dels seus drets com a ciutadans espanyols i de la Unió Europea"

Nerea Rodríguez



La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha insistit avui en què "no és negociable" la unitat d'Espanya i el dret de tots els espanyols a decidir el seu futur i els qui han d’"oferir una solució" al debat català són precisament "els qui han posat Catalunya a la vora de l'abisme".

En roda de premsa, Cospedal ha recordat les paraules del president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, davant l'anunci d'una consulta a Catalunya -que segons va subratllar Rajoy no es celebrarà per ser inconstitucional- i ha assenyalat que "no es pot privar als catalans dels seus drets com a ciutadans espanyols i de la Unió Europea".

"A partir d'aquí, els qui han posat als catalans a la vora de l'abisme són els que han d'oferir una solució i els que han de modular o modelar el seu missatge", ha insistit. Cospedal ha assenyalat que el seu partit "lluitarà" per defensar aquests drets dels catalans i els espanyols així com “la unitat del país”, en un moment en el cal "estar tots junts" i "ratificar un passat molt fructífer en comú i un present que té la possibilitat de millorar de manera substancial”.

"És de celebrar, cal celebrar, i deixar ben clar, que el Govern d'Espanya tracta per igual als ciutadans de tota Espanya, perquè en cas contrari s'estaria castigant als catalans i no al Govern de Catalunya", ha afegit.