dijous, 28 de novembre del 2013

Turull rebla: "Europa no va sobrada de països aportadors nets com Catalunya"

28/11/2013

DRET A DECIDIR

El dirigent de CiU al Parlament es mostra de nou escèptic sobre les terces vies que, si es formulessin, "haurien de venir des de fora i s'haurien de referendar"


Lluís Goñalons


El portaveu de CiU, Jordi Turull
El president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha engreixat l'argumentari de la viabilitat d'un eventual Estat català. També ha rebatut les veus que amenacen Catalunya de quedar fora del marc de la Unió Europea. El portaveu ha defensat que "Europa no va sobrada de països aportadors nets de recursos com Catalunya". Tot seguit ha recomanat a l'Estat espanyol que "comenci a fer els seus números" i es pregunta a 'El Matí de Catalunya Ràdio': "Com quedarà l'Estat espanyol sense Catalunya?".

El diputat de CiU s'ha mostrat de nou escèptic i ha criticat les terceres vies. En referència implícita a les propostes federals que tenen com edils el líder de Josep Antoni Duran i Lleida, i el primer secretari del PSC, Pere Navarro. Turull manifesta que les vies alternatives s'han de plantejar des de fora de Catalunya. "Fins i tot la proposta del PSOE no és més que un pla de bellesa per no canviar res". El portaveu de CiU al Parlament creu és una "reforma que no inclou el dret a decidir dels catalans [...] si finalment es formulessin "s'haurien de referendar".

Compte enrere per a la pregunta

Jordi Turull ha confessat que d'aquí a "tres setmanes" es farà públic el contingut de la pregunta.
"L'encarregat d'anunciar-la serà  el president de la Generalitat, Artur Mas", ha explicat. Ha afegit que Mas és l'encarregat de liderar el procés, "no s'ha de limitar a fer d'àrbitre perquè així ho van establir les eleccions", ha concretat Turull.




http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/11/turull_europa_no_va_sobrada_de_paisos_aportadors_nets_de_recursos_com_catalunya_97297.php