divendres, 22 de novembre del 2013

Més independentisme que mai

El baròmetre del CEO dóna xifres de rècord pels partidaris de l'Estat propi

 



Rècord independentista

El darrer baròmetre del CEO assegura que l'independentisme no només no recula, sinó que aconsegueix els seus resultats més favorables en els darrers temps. D'aquesta manera, el 48,5% creuen que Catalunya hauria de ser un Estat independent, el que significa la xifra més alta que s'ha donat mai en un baròmetre.

De la mateixa manera, els partidaris de l'autonomisme també obtenen la seva xifra més baixa, amb només un 18,6% de seguidors, 20 punts menys que al gener del 2010, quan els autonomistes eren el 38,2%. Els federalistes, per la seva banda, són el 21,3%. Aquells que volen ser només una regió d'Espanya, el 5,4%.

A més, el 54,7% afirmen que votarien a favor de la independència en cas de referèndum, mentre que només un 22,1% -força menys de la meitat- admeten que hi votarien en contra. Un 15,7% s'abstindria o no aniria a votar. També un 53% vol que sigui la Generalitat qui recapti els impostos.

El CEO també assenyala un canvi de tendència en el sentiment de pertinença. Fins ara, aquells que defensaven sentir-se espanyols i catalans eren el grup majoritari, seguits a una certa distància pels que se sentien més catalans que espanyols i, més lluny, per aquells que afirmaven ser només catalans.

Ara, segons l'estudi de l'organisme, els que se senten tan catalans com espanyols segueixen sent líders (33,3%), però seguits a només dos punts per aquells que només se senten catalans (31,3). El 26,6%, per la seva banda, diu sentir-se més català que espanyol. Finalment, el 42,2% diu ser d'esquerres i només el 4,2% reconeix ser de dretes.