dilluns, 11 de novembre del 2013

Mas replica que el progrés social i el nacional van junts

Política

El president evita polemitzar amb Duran i reitera que és l'Estat l'únic que pot proposar una tercera via a Catalunya


11/11/13 02:00 - Barcelona -

Mas entre Mas-Colell i el vicepresident de l'Institut Científic Weizman, Haim Garty Foto: EFE.
“L'avenç nacional i la justícia social són exactament el mateix.” No hi ha prioritats. Aquest va ser el missatge que el president Artur Mas, des de Rehovot (Israel), va enviar al seu company de federació i líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida. Les paraules de Mas van evitar tensar més l'estira-i-arronsa que té amb Duran a causa de la consulta independentista. Fins i tot el president va voler aclarir als periodistes que l'acompanyen en el viatge a Israel que ell coneix molt bé el discurs dels socialcristians i del mateix Duran, i va assegurar que la coincidència és total. “El catalanisme mai ha contraposat el progrés social al nacional”, va reiterar.

El president també es va referir a la petició reiterada d'Unió d'una tercera via, i que aquesta pugui ser discutida com a contingut de la futura pregunta als catalans. Tanmateix, Mas va remarcar altre cop que no és a les mans del govern català apostar per una tercera via o, el que és el mateix, la reforma constitucional, ja que aquesta només pot sorgir d'un oferiment del govern espanyol. Mas va recordar que des del catalanisme ja s'ha intentat des de fa moltes dècades, opinió que comparteix amb Duran, que des de la xarxa social Twitter va assegurar sobre aquesta oferta: “No la veig.”

LES FRASES


El progrés social
i el nacional van junts, no hi ha contraposició. Conec el discurs de Duran i hi ha acord
Artur Mas
president de la generalitat

La tercera via l'ha d'oferir Espanya com a proposta d'estat, però no la veig!
Josep A. Duran i Lleida
líder d'unió

Ciència, indústria i després feina


La delegació catalana va aprofitar també el viatge per signar diversos acords en matèria de recerca amb el govern local destinats a millorar la translació del coneixement científic cap a la indústria. Catalunya i Israel comparteixen un alt nivell de recerca i ho demostra el fet que tenen dades molt similars pel que fa a l'atracció de fons, la publicació d'investigacions a les revistes més prestigioses o la posició de les seves universitats en els rànquings internacionals. L'assignatura pendent dels investigadors catalans és convertir aquest valor afegit en més teixit empresarial i llocs de treball.
Darrera actualització ( Dilluns, 11 de novembre del 2013 02:00 ) 


http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/692682-mas-replica-que-el-progres-social-i-el-nacional-van-junts.html