dimecres, 13 de novembre del 2013

L'ambaixador palestí, molest amb Artur Mas

13/11/2013

AMBAIXADA

"Com Israel pot ser un exemple si viola el Dret Internacional i els drets del poble palestí?", es queixa Musa Amer Odeh al president, que va posar Israel com a exemple

Lluís Goñalons
L'ambaixador palestí a Espanya, Musa Amer Odeh
L'ambaixador de Palestina a Espanya, Musa Amer Odeh, ha manifestat avui el seu descontentament amb la visita d'Artur Mas a Israel que ha tingut lloc aquesta setmana. Amer ha afirmat que els palestins estan "molt molestos" per les declaracions del president de la Generalitat en què ha definit l'Estat israelià com "un exemple a seguir".

"Com Israel pot ser un exemple si viola el Dret Internacional i els drets del poble palestí", ha manifestat l'ambaixador durant una trobada amb la premsa a l'ambaixada. El representant de Palestina a Espanya també ha denunciat que la visita de Mas a Israel hagi estat coordinada per la part israeliana i que el president català "no ha tingut en consideració" al poble palestí durant la seva visita als territoris ocupats, en els quals s'ha reunit amb dirigents d'Israel, en referència al seu pas per Jerusalem Est.

"Els dirigents europeus que visiten Jerusalem Est han de fer amb la part palestina, ja que és un territori ocupat per la força", ha declarat. Amer ha expressat la seva decepció pels interessos del president de la Generalitat en la seva visita a Israel i ha advertit que "les relacions econòmiques no ho són tot, també existeixen els principis".

L'ambaixador palestí, contra la independència

L'hemeroteca retrata la posició de Musa Amer Odeh. Ara fa un any, va declarar a una entrevista al diari 'Abc' estar contra la independència. Li va preguntar el rotatiu: "Vostè sap que els separatistes bascos i catalans invoquen amb freqüència a favor seu la causa palestina". I ell va respondre que "a Palestina li convé més 'una Espanya unida'".