dilluns, 18 de novembre del 2013

La pregunta de Junqueras: "Vol la independència de Catalunya?"

18/11/2013

Dret a Decidir

Rahola adverteix: "Brussel·les és l’àgora europea i hi hem d’anar a seduir, no a espantar"

 

Mar Sabé


Oriol Junqueras a Rac1
El líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha recalcat avui al programa 'El Món a RAC1' que la pregunta de la consulta sobre el futur de Catalunya ha de ser clara, directa, i en la línia de la d’Escòcia. En aquest sentit, ha proposat: “Vol vostè la independència de Catalunya?”.

Junqueras també ha parlat de les polèmiques declaracions que va fer la setmana passada proposant una paràlisi de l’economia catalana per forçar l’Estat espanyol a negociar la consulta sobiranista. El líder republicà ha assegurat que “no em penedeixo d’haver dit el que vaig dir", ja que ho va fer perquè “vull que quedi clar que la societat catalana no es resignarà a no votar”.

El líder d'ERC s’ha autodefinit com un polític “que no vol fer de polític d’una comunitat autònoma tota la vida”, sinó que “vol transformar profundament la realitat”. “Allò que ens legitima és en quina mesura encarmen la voluntat democràtica dels catalans”, ha sentenciat.

“Tots els camins democràtics inclouen formes de mobilització socials i econòmiques”, ha defensat el republicà, davant de la insistència de la comunicadora Pilar Rahola que s’ha mostrat “preocupada” per les declaracions de Junqueras a Brussel·les. “Brussel·les és l’àgora europea i allà hi hem d’anar a seduir, no a espantar”, ha advertit Rahola.





http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/11/la_pregunta_de_junqueras_per_la_consulta_vol_voste_la_independencia_de_catalunya_97085.php