dijous, 28 de novembre del 2013

La consulta, com l’Estatut

28/11/2013

DRET A DECIDIR

El preu de consultar sobre el futur de Catalunya seria d’uns 15 milions d’euros, que la Generalitat hauria d’assumir totalment si la consulta no té el suport de l’Estat espanyol


Nerea Rodríguez


Urnes
El preu de la consulta sobre el futur de Catalunya s’estima que serà pràcticament el mateix que el que va suposar el referèndum de l’Estatut: uns 15 milions d’euros, segons publica avui el diari ‘El Punt Avui’. En aquest cas però serà la Generalitat qui haurà d’assumir totes les despeses, ja que en el cas del referèndum estatutari l’Estat espanyol hi va aportar sis milions d’euros, una mica menys de la meitat del cost total.

La votació de l’Estatut va tenir lloc el 18 de juny del 2006 i les despeses es van destinar en primer lloc al personal (5,7 milions d’euros), després a tràmits com paperetes i el desplegament informàtic (5,1 milions) i, finalment, la Generalitat va entregar uns 4,3 milions d’euros als partits perquè fessin campanya.

El cost de 15 milions que hauria d’assumir la Generalitat per la consulta sobiranista seria inferior si l’Estat espanyol donés suport per fer-la. Segons explica el mateix diari, en aquests moments la Generalitat ja ha fet els primers estudis sobre què val comprar un determinat nombre d'urnes, ja que la immensa majoria són propietat del govern del PP. El Departament de Governació en té unes 300, però se'n necessitarien 2.100 més i hauria de gastar-s'hi prop de 84.000 euros.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/11/la_consulta_com_l_estatut_97294.php