dimarts, 19 de novembre del 2013

Homs veu el franquisme rere les amenaces d'Aznar

19/11/2013

Dret a Decidir

El conseller de la Presidència reclama que el govern espanyol reprovi la petició de l'expresident, de penes de presó si es convoca una consulta


Lluís Bou



Els consellers Felip Puig i Ramon Espadaler, adreçant-se a la reunió del consell executiu


El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha assegurat avui que la posició de l'expresident del govern espanyol José María Aznar contra el procés sobiranista és "més que d'una altra època, d'un altre règim", i ha apressat el govern espanyol a reprovar-les en primer lloc.
Així s'ha pronunciat en roda de premsa després del Consell Executiu, després que Aznar ha afirmat que si ell estigués al capdavant de l'executiu espanyol actuaria a Catalunya aplicant la llei "amb totes les seves conseqüències", concretament la que va aprovar per penar amb cinc anys de presó la convocatòria d'un referèndum il·legal. Aquesta normativa, que Aznar va adoptar després del pla Ibarretxe, va ser derogada pels socialistes quan van tornar a La Moncloa.
Segons Homs, el discurs d'Aznar no el pot comprar ningú en ple segle XXI, i més davant de la voluntat dels catalans de convocar una consulta sobiranista: "Ha de ser reprovat, i en primer lloc per part del Govern espanyol", ha insistit.

D'altra banda, el conseller de la Presidència ha assegurat que el govern manté "intacte" el full de ruta sobiranista després del desmarcatge del PSC. "No aturarem les màquines per veure si s'aclareixen", ha afegit Homs, que ha afegit que els socialistes han fet "un cop de porta a una majoria importantíssima" de la ciutadania a l'oposar-se a partir d'ara a la consulta..


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/11/homs_veu_el_franquisme_rere_les_amenaces_d_aznar_97120.php