dimecres, 20 de novembre del 2013

Foment anuncia que la connexió entre Catalunya i França amb TGV serà a partir del 15 de desembre

La ministra Ana Pastor ho ha anunciat en declaracions a RAC1. Des del 15 d'octubre no es podien comprar bitllets de cap tipus de tren per anar a França, i a l'inrevés, a l'espera d'aquesta data


El 9 de gener passat el tren d'alta velocitat va estrenar el trajecte Barcelona-Figueres, 21 anys més tard d'inaugurar-se el traçat entre Madrid i Sevilla.
A partir del 15 de desembre els passatgers que arribin en TGV a Figueres no hauran de canviar de tren per seguir el viatge fins a París –o qualsevol altra localitat francesa–, i podran seguir amb el mateix comboi. La ministra de Foment, Ana Pastor, ho ha anunciat oficialment als micròfons de RAC1, avui, des de Madrid.

'El Periódico' va anunciar la data del 15 de desembre fa dues setmanes, però faltava la confirmació per part del ministeri. Segons ha explicat Pastor, el bitllets es podran comprar a partir de desembre. El viatge entre Barcelona i París es podrà fer en 6 hores i 20 minuts. La part del trajecte per França no es fa encara en alta velocitat perquè el govern francès ho ha postposat per la crisi.

L'espera d'aquesta data ha tingut bloquejada la venda de bitllets en tren entre França i l'Estat –en els dos sentits– des del 15 d'octubre. Els bitllets de Renfe es poden comprar sempre dos mesos abans del dia del viatge, i fins ara només es poden comprar fins al 14 de desembre –havent de fer el canvi de tren–, però no més enllà.

El problema ha sigut l'homologació entre els amples de via espanyol i francès, però des de fa mesos, la qüestió tècnica ja estava resolta. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, fa temps que denuncia que la demora de la connexió era només una qüestió política.

"Algú encara creu que quedarem fora de la UE ?? però si ens estan connectant a marxes forçades" !!!


http://www.ara.cat/societat/Foment-connexio-Catalunya-Franca-TGV_0_1033096835.html