dimarts, 26 de novembre del 2013

ERC no accepta portar al congrés una proposició de llei perquè posaria en risc la consulta el 2014

Dimarts  26.11.2013  19:08

Autor/s: ACN

Turull: 'Cedir no és una incoherència, la incoherència seria que per no cedir ningú no ho féssim possible'

 


Marta Rovira (ERC).
La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha avisat que no acceptaran portar al congrés espanyol una proposició de llei, com vol ICV-EUiA, perquè això deixaria 'en mans de la majoria absoluta del PP' la possibilitat de celebrar una consulta el 2014. La proposició hauria de passar per la mesa del congrés espanyol. Des de CiU, el president del seu grup parlamentari, Jordi Turull, ha apostat per arribar a un acord com més ampli millor, i ha opinat que 'cedir no és una incoherència'. 'La incoherència seria que per no cedir ningú, no ho féssim possible', ha advertit. Dolors Camats (ICV-EUiA) ha dit que espera que l'actitud d'ERC respongui a un intent de pressionar per la data i la pregunta.

Rovira ha argumentat que una proposició de llei implicaria passar per la Mesa del Congrés, cosa que no passaria amb la proposició no de llei. 'Significaria demorar el calendari i deixar-ho en mans d'una majoria absoluta a la Mesa del Congrés', ha apuntat. La republicana ha subratllat que ERC està sent responsable i sovint cedeix, 'fins i tot assumint la responsabilitat d'uns pressupostos que no es mereixen els ciutadans'. 'Cedim quan convé perquè és beneficiós pel país, però ERC, que pot cedir en moltes coses, no pot cedir quan es posa en risc i en perill la possibilitat que els ciutadans puguin decidir el seu futur', ha advertit.

També ha recordat que CiU, ERC i CUP ja havien apostat fa tres setmanes en la Comissió del Dret a Decidir per portar la via del 150.2 a través d'una proposició no de llei.

Per la seva part, Jordi Turull no ha volgut entrar en polèmiques i ha remarcat que l'important és arribar a un acord, encara que sigui global abans d'acabar l'any. Turull ha deixat clar que aquesta decisió d'ajornar la votació de la via no dilata el procés encara que els partits s'hagin quedat 'encallats en un tema de forma'.

Més informació: Desavinences entre CiU, ERC i ICV en el moment decisiu sobre la consulta


CIU fent de les seves per continuar llogant cadires ...

http://www.vilaweb.cat/noticia/4158542/20131126/erc-accepta-portar-congres-proposicio-llei-posaria-risc-consulta-2014.html