dilluns, 11 de novembre del 2013

David Fernàndez a Rato: "Fins aviat, gàngster"

11/11/2013

Caixes

El diputat de la CUP amaga amb llançar una sandàlia a l'expresident de Bankia enmig d'una compareixença al Parlament


Lluís Goñalons


Rodrigo Rato avui al Parlament, acompanyat de les populars Alícia Sánchez Camacho i Dolors Montserrat


El representant de la CUP, David Fernàndez, ha amagat aquest migdia amb llançar una sandàlia a l’expresident de Bankia, Rodrigo Rato, en la seva compareixença a la comissió sobre les caixes al Parlament. El diputat de la CUP ha volgut recordar d'aquesta manera un periodista que a Iraq va llançar una sabata al llavors president nordamericà, George Bush. Al final, la sandàlia no ha volat, però l'aire es podia tallar amb un ganivet.

Durant la seva intervenció i després de responsabilitzar-lo de 80.000 desnonaments, el líder de la CUP ha acusat l'expresident de Bankia d'haver impulsat una guerra econòmica "contra els pobres". Tot seguit i amb el calçat a la mà Fernàndez li ha preguntat: "Té por?". Rato, sorprès, ha contestat: "De la sabata, o de què?". I el dirigent de la CUP li ha respost: "De perdre-ho tot. De que un dia la gent se n'afarti". I el diputat alternatiu ha conclòs aixecant encara més el to: "Ens veiem al l'infern, la nostra esperança: el carrer. Fins aviat, gàngster".

A contrarrellotge, i pressionat pel temps fixat per la presidenta de la comissió, la popular Dolors Montserrat, Fernández ha instat a la cap de la mesa a "defensar més als ciutadans i protegir menys els banquers".

L'exministre d'Economia, que ha acudit a la cambra acompanyat per la presidenta popular Alícia Sánchez Camacho, ha defugit qualsevol responsabilitat per la llei de liberalització del sòl que va impulsar ell com a titular del departament. L'oposició ha atribuït a l'aprovació d'aquesta norma la posterior crisi immobiliària espanyola. Rato ha volgut treure ferro a l’assumpte i ha assenyalat que la culpa de la consegüent bombolla immobiliària la té la crisi global, no pas la seva gestió.


Rodrigo Rato a la comissió del Parlament que investiga l'actuació de les caixes a Catalunya