diumenge, 24 de novembre del 2013

C’s, “lerrouxisme” contra l’ANC

Diumenge, 24 de novembre de 2013 16:15 h

Qualifica l’entitat que mobilitza més gent com d'"antítesi de la societat civil" i “l’acusa”que ha redactat un full de ruta per a la ruptura "que Mas ha fet seu"


El secretari general i portaveu de Ciutadans (C's), Matías Alonso, ha afirmat aquest diumenge que "l'ANC és l'antítesi de la societat civil" en una mostra de l’alt grau de coneixement de la societat catalana que mostra C’s. Alonso considera que l’ANC és "una associació plenament participada pels partits separatistes, especialment d'ERC i CDC, que ha redactat un full de ruta per a la ruptura i la separació, que el Govern d'Artur Mas ha fet seu".  

© @acn
Les declaracions de C’s en la línia anunciada per Jordi Cañas

Alonso ha manifestat que "aquesta associació separatista ja va fer campanya activa a favor d'ERC i CiU durant les eleccions autonòmiques de fa un any" i que "ara es prepara per integrar-se amb 'absoluta normalitat' en una candidatura separatista que concorreria a les properes eleccions europees del 25 de maig de 2014".

“Os montaremos un Ulster que os vais a cagar”

Afegeix que "ho fa indicant-li a Mas la pregunta per al referèndum separatista que volen celebrar abans del 31 de maig, coincidint amb els comicis europeus". Alonso ha qualificat la data com "un escenari perfecte per als sediciosos separatistes, despistant l'electorat amb dos escenaris electorals simultanis i incompatibles", en referència a la possible sortida de la UE.

Segons C’s, CiU i ERC són partits antidemocràtics

En relació a les declaracions del líder d'ERC, Oriol Junqueras, que vincula l'oposició a la consulta amb un debat 'entre demòcrates i no demòcrates', Alonso ha recordat a Junqueras que "el més antidemocràtic que es pot fer, des del poder polític que s'ostenta com a conseqüència de l'aplicació de la legalitat vigent, és saltar-se unilateralment el marc de l'Estat de Dret".

El secretari general i portaveu de C's ha criticat que "si es pretén liderar un procés de 'voluntat popular', encoratjat pels propis partits interessats en aquest mateix procés a través del seu 'braç civil', la ANC, ERC i CDC, només podem estar davant el més perillós i indesitjable dels marcs pseudodemocratics: el de la democràcia aclamativa". Per això, ha instat Mas i Junqueras a "deixar d'enganyar els ciutadans i acatar el vigent marc de l'Estat de Dret, única garantia del lliure exercici democràtic".