dimarts, 26 de novembre del 2013

Camacho implora ajuda a Sáenz de Santamaría

26/11/2013

DRET A DECIDIR

El PP català va a Gènova a la desesperada per no despenjar-se del tot del diàleg sobre el procés català


Mar Sabé


Alicia Sánchez-Camacho i Soraya Sáenz de Santamaría a la clausura del XIII congrés del PPC
El PP està disposat a jugar totes les cartes que li queden per no quedar-se ‘out’ de les tímides negociacions entre el govern central i la Generalitat sobre el procés sobiranista català, segons el periodista de La Vanguardia Iñaki Ellakuría. I això passa per implorar ajuda a la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaria.

Ellakuría publica al seu bloc una crònica sobre els moviments de fitxa que està fent la líder dels populars catalans i la seva cúpula per no quedar-se enrere en el procés sobiranista, ja que sembla que el líder d’Unió al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, "segueix sent l’interlocutor preferit sobre Catalunya en alguns salons de la capital espanyola".

Davant d’aquesta situació, el periodista considera que Camacho està tractant de recuperar les vies
de diàleg amb La Moncloa i el carrer Gènova, on la presidenta del PP català “ha anat perdent brillantor com a conseqüència de les seves maniobres pel cas Método 3 i després que el líder de Ciutadans, Albert Rivera, li hagi pres el protagonisme en la oposició a l’independentisme”.

Davant d’aquesta situació, i amb l'interès d’alguns populars que ja la veuen a Brussel·les i la seva cadira ocupada per l’actual alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, la líder del PPC es va reunir ahir amb la número dos del govern i del PP, Soraya Sáenz de Santamaria. Segons Ellakuría, en aquella reunió només hi havia un tema a tractar sobre la taula: "Catalunya".

Segons el periodista, aquesta trobada va servir per analitzar l’escenari català, però sobretot per situar al debat polític "els esforços del Govern" per ajudar financerament a Catalunya i preparar el llançament d’una campanya "en positiu", "amb clars paral·lelismes al ‘better together’ del Regne Unit amb Escòcia". "Una demostració més que a la Moncloa segueixen convençuts que ‘el problema català’ pot resoldre’s tirant de pedagogia, diplomàcia i talonari", sentencia Ellakuría.

A part d’aquesta, Ellakuría explica altres reunions tant de Sánchez-Camacho com de la seva cúpula directiva, amb Enric Millo al capdavant, amb la mateixa finalitat de recuperar el perfil interlocutori entre Catalunya i Espanya. El periodista explica que la comunicació entre Gènova i Urgell han anat millorar i presenta una bona sintonia, i quatre ministres han decidit assumir la responsabilitat d’ajudar al PP català: José Manuel García Margallo, Cristóbal Montoro, Jorge Fernández Díaz i Ana Pastor, amb qui Sánchez-Camacho hi té un contacte permanent.

Tot i la bona sintonia, però, a Sánchez-Camacho se li presenta un dilema, segons Ellakuría: "Seguir les directrius moderades sobre el tema català de Rajoy i veure com continua la fuga de vots cap a Ciutadans o endurir el seu discurs i córrer el risc de trepitjar algun ull de poll de la Moncloa?". El futur de l’actual presidenta del PP català es resoldrà a partir de la seva capacitat de resoldre aquesta equació, conclou el periodista.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/11/camacho_implora_ajuda_a_saenz_de_santamaria_97254.php