dilluns, 18 de novembre del 2013

Badia, el municipi construït seguint el mapa d’Espanya, segons l’ABC

18/11/2013

"Espanya viu a Catalunya", afirma el diari, que explica que el nomenclàtor i la situació dels carrers reprodueixen la península ibèrica

Nerea Rodríguez


Informació del diari 'ABC' sobre Badia del Vallès


Badia del Vallès, un municipi situat al Vallès Occidental, va ser construït als anys setanta seguint el mapa d’Espanya, segons publica el diari ‘ABC’, que explica que el nomenclàtor i la situació dels carrers reprodueixen la península ibèrica. Alhora, els balls regionals espanyols donen nom a les escoles públiques d'aquesta ciutat de la comarca del Vallès Occidental.

El diari afirma, per aquest motiu, que “Espanya viu a Catalunya”, ja que les avingudes del Cantàbric i del Mediterrani delimiten aquesta localitat catalana, en la qual també es troben els carrers Bilbao, La Manxa, Santander o Burgos, tots ells situats en el lloc que els hi correspon, segons el plànol d'Espanya i Portugal.

La informació, signada per la periodista María Jesús Cañizares, continua afirmant que Badia “va ser concebuda amb la finalitat d'alleujar l'alta concentració d'immigrants procedents de la resta d'Espanya que, en els anys seixanta, es van traslladar a Barcelona a treballar”. Actualment, el municipi està governat pel PSC, en concret per l’alcaldessa Eva Menor.

L'historiador Agustí Colomines ha recordat que va ser un intent del franquisme per colonitzar.



http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/11